Egy tĂĄlban keverd össze a lisztet, cukrot Ă©s Ă©lesztĆt. Fokozatosan adagolva add hozzĂĄ a langyos vizet, Ă©s gyĂșrd össze, mĂg sima tĂ©sztĂĄt kapsz. Takard le, Ă©s hagyd kelni 1 ĂłrĂĄn ĂĄt meleg helyen.
A langyos vĂz fontos az Ă©lesztĆ aktivĂĄlĂĄsĂĄhoz. A kelesztĂ©shez ideĂĄlis hĆmĂ©rsĂ©klet 25-30°C. Ha nincs meleg helyed, tedd a tĂĄlat egy langyos vĂzzel teli edĂ©nybe.
AmĂg a tĂ©szta kel, kĂ©szĂtsd el a töltelĂ©ket: keverd össze a darĂĄlt sertĂ©shĂșst a finomra vĂĄgott ĂșjhagymĂĄval, reszelt gyömbĂ©rrel, szĂłjaszĂłsszal, szezĂĄmolajjal Ă©s sĂłval. JĂłl keverd el, hogy a fƱszerek egyenletesen eloszoljanak.
A töltelĂ©kbe adhatsz egy kevĂ©s aprĂłra vĂĄgott kĂnai gombĂĄt (shitake) is, ez mĂ©g ĂzletesebbĂ© teszi. A töltelĂ©ket kĂłstold meg, Ă©s ĂzesĂtsd bĂĄtran.
Ha a tĂ©szta megkelt, gyĂșrd ĂĄt Ășjra, majd oszd 10-12 rĂ©szre. FormĂĄzz belĆlĂŒk golyĂłkat, majd nyĂșjtsd ki Ćket kör alakĂș lapokkĂĄ â közĂ©pen legyen vastagabb, a szĂ©le vĂ©konyabb.
A tĂ©sztĂĄt lisztezett felĂŒleten nyĂșjtsd, hogy ne ragadjon le. A közepĂ©nek vastagabbnak kell lennie, hogy elbĂrja a töltelĂ©ket.
TegyĂ©l egy kanĂĄlnyi töltelĂ©ket a közepĂ©be, majd gyƱrögetve zĂĄrd be a tĂ©sztĂĄt a tetejĂ©n. Ăgyelj arra, hogy jĂłl zĂĄrĂłdjon, kĂŒlönben gĆzölĂ©s közben kinyĂlhat.
A zĂĄrĂĄsnĂĄl ĂŒgyelj arra, hogy ne maradjon levegĆ a töltelĂ©k körĂŒl, mert az szĂ©trepesztheti a tĂ©sztĂĄt. A szĂ©leket alaposan nyomkodd össze.
Tedd a baozi-kat sĂŒtĆpapĂrral bĂ©lelt gĆzölĆbe Ășgy, hogy ne Ă©rjenek össze. Fedd le Ă©s hagyd kelni tovĂĄbbi 15 percig, amĂg a vĂz felforr.
A sĂŒtĆpapĂr megakadĂĄlyozza, hogy a baozi leragadjon a gĆzölĆ aljĂĄra. A mĂĄsodik kelesztĂ©s segĂt, hogy a baozi mĂ©g puhĂĄbb legyen.
ForrĂł gĆz fölött, lefedve, gĆzöld a batyukat 15 percig. A fedĆt ne nyisd fel közben, mert a baozi összeeshet. A gĆzölĂ©s vĂ©gĂ©n hagyd mĂ©g 5 percig fedĆ alatt pihenni, mielĆtt felnyitod.
A gĆzölĂ©s sorĂĄn a fedĆ alatt kĂ©pzĆdĆ pĂĄra lecsapĂłdhat a baozi-ra, ezĂ©rt tegyĂ©l egy konyharuhĂĄt a fedĆ alĂĄ, ami felszĂvja a nedvessĂ©get. A pihentetĂ©s segĂt, hogy a baozi ne essen össze.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.