A lisztet keverd össze fokozatosan a vízzel, majd gyúrd sima, rugalmas tésztává. Ha túl száraz, adj hozzá kis vizet. Fedd le és pihentesd 30 percig, hogy a tészta jól nyújtható legyen.
A tészta akkor jó, ha sima, rugalmas és nem ragad. A pihentetés segít a gluténnak ellazulni, így könnyebb lesz nyújtani.
A káposztát, sárgarépát, gombát és újhagymát aprítsd nagyon finomra. A káposztát sózd meg, hagyd állni 10 percig, majd nyomkodd ki a levét. Ez megakadályozza, hogy a töltelék eláztassa a tésztát.
A zöldségeket minél apróbbra vágd, hogy könnyebb legyen a tésztába tölteni és formázni a jiaozikat.
Egy serpenyőben kevés szezámolajon pirítsd meg a gombát, sárgarépát, fokhagymát és gyömbért. Add hozzá az újhagymát és a kinyomkodott káposztát, ízesítsd szójaszósszal, és párold pár percig. Hűtsd ki.
A zöldségeket ne süsd túl, csak párold, hogy megőrizzék a roppanósságukat és a tápanyagaikat.
A pihentetett tésztát oszd 20-22 részre. Golyókká formázd, majd egyesével nyújtsd ki vékony körlapokká. A közepük legyen kissé vastagabb, így jobban bírják a tölteléket.
A kinyújtott tésztalapokat tartsd nedves konyharuhával letakarva, hogy ne száradjanak ki, amíg a többit nyújtod.
Tegyél egy teáskanál tölteléket a közepére, hajtsd félbe, és nyomd össze a széleket. Hagyományosan redőket is készíthetsz az egyik oldalon a klasszikus jiaozi forma érdekében.
Ha a tészta nem tapad, egy kevés vízzel nedvesítsd meg a széleit, mielőtt összenyomnád.
Forralj vizet egy nagy fazékban. Tedd bele a jiaozikat, amikor a víz forr. Ha feljönnek a felszínre, főzd még 3-4 percig. Óvatosan szűrd le, majd tálald melegen szójaszósszal vagy más vegán mártogatóval.
A jiaozikat akkor vedd ki a vízből, ha feljöttek a felszínre és a tészta áttetszővé vált.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.