Kiwis parfé tálalva

Kiwis parfé

A kiwi egzotikus, C-vitaminban gazdag gyümölcs, mely az új-zélandi mezőkről vált világhódító desszertalapanyaggá. Ez a kiwis parfé a modern gasztronómia találkozása a klasszikus francia parféval. A karakteres, enyhén savanykás íz tökéletesen kiegyensúlyozza a tejszín édességét. A kulcs az arányokban rejlik: a kivi püré ne legyen túl híg, különben a parfé elvizesedik. Tipp: ha nagyon lédús a gyümölcs, picit előre lecsöpögtetheted a pürét. Ez a desszert tökéletes választás trópusi hangulatú nyári bulikra, vagy csak egy felfrissítő délutáni élményként a melegben.

Előkészület 20 perc
Elkészítés N/A
Teljes 20 perc
1470 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
300 g Érett kivi
250 ml Habtejszín
200 ml Sűrített tej
1 tk. Vanília kivonat
40 g Cukor

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Hámozd meg a kivit egy kanál vagy hámozó segítségével, majd vágd kis darabokra. TIPP: A legegyszerűbb módszer, ha a két végét levágod, majd egy kanállal körbehaladva kipattintod a gyümölcshúst a héjból.

    Válassz érett, de nem túl puha kiviket a legjobb íz és állag érdekében.

    2

    Tedd a kivi darabokat turmixgépbe, és pürésítsd simára. Ha túl sok mag van benne, át is szűrheted, hogy a végeredmény selymesebb legyen.

    Ha nincs turmixgéped, egy villával is összetörheted a kivit, de a végeredmény nem lesz teljesen sima.

    3

    Verd fel a jól lehűtött habtejszínt kemény habbá. Tipp: Hűtsd le a tálat és a habverőt is, így könnyebben elérhető a megfelelő állag, és tartósabb lesz a hab.

    A habtejszín minősége nagyban befolyásolja a végeredményt. Válassz magas zsírtartalmú, jó minőségű terméket.

    4

    Egy tálban keverd össze a sűrített tejet, cukrot, vaníliát és a kivi pürét. Keverd simára, míg egynemű masszát kapsz.

    Kóstold meg a kivi pürés keveréket, és ha szükséges, adj hozzá még egy kevés cukrot, hogy a megfelelő édességet elérd.

    5

    Óvatosan forgasd bele a tejszínhabot a kivi alapba, ügyelve arra, hogy a hab ne törjön össze. Ettől lesz a parfé könnyű és levegős.

    A tejszínhabot több részletben, óvatosan forgasd bele a kivi alapba, hogy minél kevesebb levegő távozzon a habból.

    6

    Öntsd a keveréket formákba vagy egy nagyobb edénybe. Simítsd el a tetejét, fedd le fóliával, majd helyezd a fagyasztóba legalább 6 órára vagy egy éjszakára.

    Ha kisebb formákba töltöd a parfét, hamarabb megfagy, és könnyebben adagolható lesz.

    7

    Tálalás előtt 5-10 perccel vedd ki a fagyasztóból. Friss kivi szeletekkel díszítsd (héj és levél nélkül), opcionálisan kevés tejszínhabot is tehetsz rá.

    Ha a parfé túl kemény, hagyd szobahőmérsékleten kicsit tovább, hogy könnyebben szeletelhető legyen.