A darált marhahúst keverd össze a tojással, reszelt hagymával, fokhagymával, sóval, borssal és köménnyel.
A hús masszáját érdemes alaposan összedolgozni, hogy a fűszerek és a tojás jól elvegyüljenek.
A masszából formázz kis húsgombócokat (kb. 4-5 cm átmérőjűeket).
Ha a húsgombócok túl ragadósak, nedves kézzel formáld őket, hogy könnyebben kezelhetők legyenek.
Egy serpenyőben hevíts olajat, és a húsgombócokat minden oldalról süsd meg, amíg szépen megpirulnak.
A húsgombócokat ne pakold túl a serpenyőbe, hogy egyenletesen süljenek.
A zellert hámozd meg, és vágd fel kis kockákra, a krumplit pedig héjastul vágd fel kis darabokra.
A zellert és a krumplit egyforma méretű darabokra vágva egyenletesebben fognak megpuhulni főzés közben.
A húsgombócokat tedd félre, és ugyanabban a serpenyőben pirítsd meg a felvágott zellert és krumplit 5-6 percig.
A zöldségeket is piríthatod egy kicsit, hogy jobban kiemelkedjenek az ízeik.
Ezután add hozzá a húsgombócokat, és öntsd fel annyi vízzel, hogy ellepje. Főzd közepes lángon 20-25 percig, amíg a hús és a zöldségek megpuhulnak.
Ha szükséges, pótolhatod a vizet, hogy az étel ne legyen túl száraz.
Amikor elkészült, add hozzá a tejfölt, és keverd jól össze. Tálald melegen.
A tejföl a végén teszi még gazdagabbá és szaftosabbá az ételt.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.