Kjøttkaker barna zellerrel, húsgombócok zöldségekkel tálalva

Kjøttkaker barna zellerrel

A Kjøttkaker egy tradicionális norvég étel, amely húsgombócokból áll, és gyakran zöldségekkel, például zellerrel és krumplival tálalják. Az étel gazdag ízvilágát a fűszerek és a zöldségek kombinációja adja. A norvég konyha egyik alapétele, és gyakran fogyasztják hétvégi ebédként vagy ünnepi étkezéseken. A zeller és krumpli frissessége és szaftos textúrája tökéletesen kiegészíti a hús ízét.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 35 perc
Teljes 55 perc
800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Marhahús (darálva)
1 db Zeller
1 db Hagyma
2 gerezd Fokhagyma
1 db Tojás
2 db Krumpli
100 ml Tejföl
1 tk.
0.5 tk. Bors
0.5 tk. Kömény
2 ek. Olaj a sütéshez

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A darált marhahúst keverd össze a tojással, reszelt hagymával, fokhagymával, sóval, borssal és köménnyel.

    A hús masszáját érdemes alaposan összedolgozni, hogy a fűszerek és a tojás jól elvegyüljenek.

    2

    A masszából formázz kis húsgombócokat (kb. 4-5 cm átmérőjűeket).

    Ha a húsgombócok túl ragadósak, nedves kézzel formáld őket, hogy könnyebben kezelhetők legyenek.

    3

    Egy serpenyőben hevíts olajat, és a húsgombócokat minden oldalról süsd meg, amíg szépen megpirulnak.

    A húsgombócokat ne pakold túl a serpenyőbe, hogy egyenletesen süljenek.

    4

    A zellert hámozd meg, és vágd fel kis kockákra, a krumplit pedig héjastul vágd fel kis darabokra.

    A zellert és a krumplit egyforma méretű darabokra vágva egyenletesebben fognak megpuhulni főzés közben.

    5

    A húsgombócokat tedd félre, és ugyanabban a serpenyőben pirítsd meg a felvágott zellert és krumplit 5-6 percig.

    A zöldségeket is piríthatod egy kicsit, hogy jobban kiemelkedjenek az ízeik.

    6

    Ezután add hozzá a húsgombócokat, és öntsd fel annyi vízzel, hogy ellepje. Főzd közepes lángon 20-25 percig, amíg a hús és a zöldségek megpuhulnak.

    Ha szükséges, pótolhatod a vizet, hogy az étel ne legyen túl száraz.

    7

    Amikor elkészült, add hozzá a tejfölt, és keverd jól össze. Tálald melegen.

    A tejföl a végén teszi még gazdagabbá és szaftosabbá az ételt.