Kkakdugi tálalva, friss korianderrel díszítve

Kkakdugi

A Kkakdugi a koreai konyha egyik híres savanyúsága, amelyet főként szezámban, húsok mellé, vagy akár önálló ételként tálalnak. A fermentálás során az ízek gazdagodnak, és a retek frissessége összhangban van a chili és a fokhagyma erőteljes aromáival. A recept egyszerűen elkészíthető, és ideális választás, ha valami különleges és ízletes savanyúságot keresel. A Kkakdugi tökéletes köret a koreai ételekhez, mint például a bibimbap vagy a galbi.

Előkészület 10 perc
Elkészítés N/A
Teljes 50 perc
150 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
1 db Fehér retek
2 tk.
2 ek. Koreai piros chili por (gochugaru)
3 gerezd Fokhagyma
1 tk. Gyömbér
1 ek. Halszósz
1 tk. Cukor
1 szál Friss zöldhagyma
1 ek. Koreai rizsliszt
250 ml Víz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A retket hámozd meg és vágd apró kockákra, kb. 1-2 cm-es darabokra. Helyezd egy nagy tálba, majd szórd meg sóval, és hagyd állni 30-40 percig, hogy kiengedje a levét.

    A retek sózása segít abban, hogy puhább legyen, és könnyebben átvegye az ízeket.

    2

    A fokhagymát és a gyömbért zúzd össze, majd keverd össze a chili porral, halszósszal, cukorral, és egy kis vízzel. Ezt a keveréket egyenletesen oszlasd el a retkek között.

    A chili por mennyiségét a saját ízlésed szerint szabhatod, ha szeretnéd, hogy erősebb legyen, adj hozzá több chilipor.

    3

    A koreai rizslisztet keverd el egy kis vízben, és egy kis lábasban melegítsd fel, amíg sűrűsödik. Ezt is add hozzá a retkes keverékhez, majd alaposan keverd össze.

    A rizsliszt segít abban, hogy a mártás sűrűbb legyen, és jól tapadjon a retkekre.

    4

    Miután mindent jól elkevertél, tedd a tálat egy zárt fedéllel a hűtőbe, és hagyd fermentálódni 1-2 napig. A fermentálás során az ízek összeérnek, és az étel gazdagabb lesz.

    A Kkakdugi a fermentálás során folyamatosan változik, ezért próbáld meg kóstolni, hogy a kívánt savanyú ízt elérd.

    5

    A tálalás előtt szórd meg friss, apróra vágott zöldhagymával. Tálald az ételt frissen, vagy tedd vissza a hűtőbe, hogy hosszabb ideig eltartható legyen.

    A friss zöldhagyma extra ropogósságot ad az ételnek, és tökéletesen illik a fermentált ízekhez.