Kkakdugi
Hozzávalók
Allergén Információk
Elkészítés
A retket hámozd meg és vágd apró kockákra, kb. 1-2 cm-es darabokra. Helyezd egy nagy tálba, majd szórd meg sóval, és hagyd állni 30-40 percig, hogy kiengedje a levét.
A fokhagymát és a gyömbért zúzd össze, majd keverd össze a chili porral, halszósszal, cukorral, és egy kis vízzel. Ezt a keveréket egyenletesen oszlasd el a retkek között.
A koreai rizslisztet keverd el egy kis vízben, és egy kis lábasban melegítsd fel, amíg sűrűsödik. Ezt is add hozzá a retkes keverékhez, majd alaposan keverd össze.
Miután mindent jól elkevertél, tedd a tálat egy zárt fedéllel a hűtőbe, és hagyd fermentálódni 1-2 napig. A fermentálás során az ízek összeérnek, és az étel gazdagabb lesz.
A tálalás előtt szórd meg friss, apróra vágott zöldhagymával. Tálald az ételt frissen, vagy tedd vissza a hűtőbe, hogy hosszabb ideig eltartható legyen.
Hozzávalók
- 1 db Fehér retek
- 2 tk. Só
- 2 ek. Koreai piros chili por (gochugaru)
- 3 gerezd Fokhagyma
- 1 tk. Gyömbér
- 1 ek. Halszósz
- 1 tk. Cukor
- 1 szál Friss zöldhagyma
- 1 ek. Koreai rizsliszt
- 250 ml Víz