A retket hámozd meg és vágd apró kockákra, kb. 1-2 cm-es darabokra. Helyezd egy nagy tálba, majd szórd meg sóval, és hagyd állni 30-40 percig, hogy kiengedje a levét.
A retek sózása segít abban, hogy puhább legyen, és könnyebben átvegye az ízeket.
A fokhagymát és a gyömbért zúzd össze, majd keverd össze a chili porral, halszósszal, cukorral, és egy kis vízzel. Ezt a keveréket egyenletesen oszlasd el a retkek között.
A chili por mennyiségét a saját ízlésed szerint szabhatod, ha szeretnéd, hogy erősebb legyen, adj hozzá több chilipor.
A koreai rizslisztet keverd el egy kis vízben, és egy kis lábasban melegítsd fel, amíg sűrűsödik. Ezt is add hozzá a retkes keverékhez, majd alaposan keverd össze.
A rizsliszt segít abban, hogy a mártás sűrűbb legyen, és jól tapadjon a retkekre.
Miután mindent jól elkevertél, tedd a tálat egy zárt fedéllel a hűtőbe, és hagyd fermentálódni 1-2 napig. A fermentálás során az ízek összeérnek, és az étel gazdagabb lesz.
A Kkakdugi a fermentálás során folyamatosan változik, ezért próbáld meg kóstolni, hogy a kívánt savanyú ízt elérd.
A tálalás előtt szórd meg friss, apróra vágott zöldhagymával. Tálald az ételt frissen, vagy tedd vissza a hűtőbe, hogy hosszabb ideig eltartható legyen.
A friss zöldhagyma extra ropogósságot ad az ételnek, és tökéletesen illik a fermentált ízekhez.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.