Kkongchi Jjigae, koreai halleves kimchivel és zöldségekkel

Kkongchi Jjigae

A Kkongchi Jjigae egy koreai halleves, amely a tengeri hal ízét, kimchit és zöldségeket ötvöz. A leves eredete visszanyúlik a hagyományos koreai konyhához, ahol gyakran használták halat és más friss alapanyagokat a tápláló levesekhez. Az étel fűszeres és gazdag ízvilágú, amit a kimchi és a szójaszósz fokozza. A Kkongchi Jjigae a koreai háztartásokban hagyományosan a hideg hónapokban fogyasztják, mivel felmelegíti a testet és egyben tápláló étkezést biztosít.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 40 perc
1200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Kongchi (tengeri hal)
150 g Kimchi
3 gerezd Fokhagyma
1 db Hagyma
1 db Cukkini
1 db Sárgarépa
600 ml Víz
2 ek. Szójaszósz
1 tk. Chilipehely
0.5 tk.

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A kongchi halat tisztítsd meg, és vágd fel kisebb darabokra. Tedd félre.

    A hal bőrét érdemes eltávolítani, hogy a leves könnyebben átvegye az ízét.

    2

    A hagymát, fokhagymát, sárgarépát és cukkinit vágd fel vékony szeletekre.

    A zöldségek egyenletesen eloszlanak a levesben, ha hasonló méretű szeletekre vágod őket.

    3

    Egy nagy fazékban öntsd fel a vizet, majd add hozzá a szójaszószt, chilipehelyt és sót. Hozd felforra a levest.

    A chilipehely fokozza a leves fűszerességét, de ha nem szeretnéd túl erősre, csökkentheted a mennyiségét.

    4

    Miután a leves felforrt, add hozzá a kimchit, halat, zöldségeket, és főzd 15-20 percig, amíg a zöldségek megpuhulnak és a hal teljesen megfő.

    A hal gyorsan megpuhul, így érdemes figyelni, hogy ne főzd túl.

    5

    A végén szórd meg chilipehellyel, és tálald forrón.

    Ez a leves friss rizssel a legfinomabb, hogy még gazdagabbá váljon az étkezés.