Klasszikus Nihari marhahús, fűszeres szószban tálalva főtt tojással és friss korianderrel

Klasszikus Nihari

A Nihari eredetileg Pakisztánból származik, és egy tradicionális étel, amelyet főként hideg téli hónapokban fogyasztanak. Az étel neve a perzsa \'nahar\' szóból ered, amely \'délt\' jelent, mivel ezt az ételt gyakran a délutáni étkezéshez készítették. Az igazi Nihari fűszeres és gazdag ízvilága, valamint a marhahús hosszú főzése az egyik titka, hogy egy rendkívül ínycsiklandó ételt kapjunk.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 2 óra
Teljes 2 óra 15 perc
3200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
1 kg Marhahús (lehetőleg lapocka)
1.5 l Víz
2 db Hagyma
4 gerezd Fokhagyma
30 g Ginger (friss gyömbér)
2 ek. Nihari masala (fűszerkeverék)
1 tk. Kömény (őrölt)
0.5 tk. Szerecsendió (őrölt)
1 tk. Feketebors (őrölt)
1 tk.
1 csokor Cilantro (friss koriander)
2 db Zöld chili
4 db Tojás (főzve)
2 ek. Növényi olaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A hagymákat vágd finomra, a fokhagymát és gyömbért pépesítsd. Az olajon, egy nagyobb lábasban pirítsd meg a hagymát, míg aranybarna nem lesz.

    Ne hagyd, hogy a hagyma megégjen, mert keserű ízt adhat. Folyamatosan keverd, hogy egyenletesen piruljon.

    2

    Add hozzá a fokhagymát és a gyömbért, és pirítsd tovább 1-2 percig, hogy a fűszerek kiadják az illatukat.

    A friss gyömbér és fokhagyma hozzáadása fontos, mert az autentikus ízt biztosítja a Nihari számára.

    3

    A marhahúst felkockázva add hozzá a pirított hagymához, és pirítsd minden oldalát, amíg szép barna nem lesz.

    A hús pirítása segít megőrizni a textúráját, és mélyebb ízt ad az ételnek.

    4

    Ezután add hozzá a Nihari masalát, köményt, szerecsendiót, feketeborsot és sót, és keverd jól össze.

    A masala a Nihari fűszeres alapja. Ha nem találsz előre kész Nihari masalát, készíthetsz saját keveréket is egyéb fűszerek hozzáadásával.

    5

    Öntsd fel vízzel, és hagyd főzni alacsony hőmérsékleten legalább 2 órán keresztül, amíg a hús teljesen megpuhul.

    A lassú főzés segít abban, hogy a hús puha és omlós legyen. Ha van időd, főzd akár 4-5 órán keresztül.

    6

    Főzés közben időnként ellenőrizd a folyadék szintjét, és ha szükséges, adj hozzá még vizet.

    Ha szeretnéd, hogy a szósz sűrűbb legyen, a végén a lábasban maradt levet egy kicsit forralhatod.

    7

    Tálalás előtt add hozzá a zöld chilit és a friss koriandert.

    A friss koriander és chili nemcsak ízesíti, hanem színt is ad az ételnek.

    8

    Tálald a Niharit főtt tojással és friss naan vagy rizs mellé.

    A főtt tojás és a friss naan tradicionálisan illik a Niharihoz, és segítenek a gazdag, fűszeres szósz felszívásában.