A bao bun tésztához keverd össze a lisztet, élesztőt, cukrot és langyos vizet egy nagy tálban. Gyúrd sima tésztává, majd letakarva keleszd meleg helyen kb. 1 órán át, amíg duplájára nő.
A víz langyos legyen, se túl hideg, se túl meleg, hogy az élesztő megfelelően aktiválódjon. A tésztát alaposan gyúrd át, hogy rugalmas és sima legyen.
Ha megkelt, oszd 8-10 egyenlő részre, formázz belőlük ovális lapokat, majd hajtsd őket félbe. Helyezd sütőpapírra, és gőz fölött gőzöld 10-12 percig, amíg puhák és ruganyosak lesznek.
A gőzöléshez használhatsz bambusz párolókosarat vagy egy fém szűrőt is. Ügyelj rá, hogy a víz ne érjen a sütőpapír aljához. A gőzölés során a bao bunok megduzzadnak és puhák lesznek.
A töltelékhez egy serpenyőben pirítsd meg a fokhagymát és a gyömbért kevés olajon, majd add hozzá a szójaszószt, osztrigaszószt és barnacukrot. Főzd össze, amíg szirupos mártás nem lesz.
A fokhagymát és a gyömbért ne pirítsd túl, mert megéghetnek és keserű ízt adhatnak a mártásnak. A barnacukor helyett használhatsz mézet vagy juharszirupot is.
Add hozzá a főtt, tépett sertéshúst, és alaposan forgasd össze a szójaszószos keverékkel. Párold 5-8 percig, hogy az ízek összeérjenek és a hús átvegye a szósz állagát.
A sertéshúst főzés helyett sütheted is, hogy ropogósabb legyen. A húst tépd szét villával, hogy könnyebben keveredjen a szósszal.
A megpuhult bao-kat óvatosan nyisd szét, és kanalazz bele egy adag ízesített sertéshúst. Ne töltsd túl, hogy könnyen lehessen enni és ne ázzon el a tészta.
A bao-kat ne töltsd meg túl sok töltelékkel, mert akkor nehéz lesz őket enni. A töltelék mellé tehetsz savanyú káposztát vagy kimchit is.
Díszítsd a töltött bao-kat uborkaszeletekkel és apróra vágott újhagymával. Az uborka frissessége remekül ellensúlyozza a húsos szósz gazdagságát.
Az uborka helyett használhatsz savanyított zöldségeket is. A bao-kat tálalhatod szójaszósszal vagy csípős szósszal.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.