A liszteket, a sót és a szódabikarbónát egy nagy tálban keverd össze.
A szódabikarbóna segít abban, hogy a knäckebröd ropogós legyen, és enyhe buborékolást ad a tésztának.
Add hozzá a vizet és az olívaolajat, majd gyúrd össze a tésztát, amíg sima és rugalmas nem lesz.
A tésztát ne gyúrd túl, mert akkor nehezebb lesz kinyújtani és a ropogós állag elmaradhat.
A fűszernövényeket (rozmaring, kakukkfű, bazsalikom) finomra vágva add a tésztához, és jól keverd el.
A friss fűszernövények adnak egy különleges aromát és friss ízt a knäckebrödnek.
A tésztát oszd fel kis darabokra, és nyújtsd ki őket vékonyra egy lisztezett felületen.
Minél vékonyabbra nyújtod, annál ropogósabb lesz a végeredmény.
A kinyújtott tésztát vágd ki körökre vagy tetszőleges formákra, és tedd egy sütőpapírral bélelt tepsibe.
Használhatsz formázót is, hogy egyenletesek legyenek a darabok, de ha szabadkézzel dolgozol, az étel rusztikusabb lesz.
Süsd 180°C-ra előmelegített sütőben 10-15 percig, amíg aranybarna és ropogós lesz.
Ha az élek túl gyorsan barnulnak, takard le a tepsit alufóliával, hogy a közepük is átsüljön.
A kész knäckebrödöt hagyd kihűlni, majd tálald.
A friss fűszernövények aromája és a ropogós állag tökéletes kiegészítője bármilyen dipnek vagy szendvicskrémnek.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.