Knäckebröd fűszernövényekkel, friss bazsalikommal díszítve

Knäckebröd fűszernövényekkel

A Knäckebröd egy tradicionális svéd kenyér, amelynek a jellegzetessége a ropogós, vékony textúra. Eredetileg a skandináv országokban, különösen Svédországban készítették a kenyereket, mivel jól tárolhatóak, és hosszú ideig friss maradtak. Az ízesített knäckebröd a friss fűszernövényekkel tökéletes kiegészítője bármilyen étkezésnek. A rozmaring, kakukkfű és bazsalikom nemcsak különleges ízt ad, hanem friss zöld színt is a kenyérnek, amitől még vonzóbbá válik.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 25 perc
450 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Búzaliszt
50 g Rizsliszt
1 csipet
0.5 tk. Szódabikarbóna
150 ml Víz
2 ek. Olívaolaj
1 ág Friss rozmaring
1 ág Friss kakukkfű
1 ág Friss bazsalikom

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A liszteket, a sót és a szódabikarbónát egy nagy tálban keverd össze.

    A szódabikarbóna segít abban, hogy a knäckebröd ropogós legyen, és enyhe buborékolást ad a tésztának.

    2

    Add hozzá a vizet és az olívaolajat, majd gyúrd össze a tésztát, amíg sima és rugalmas nem lesz.

    A tésztát ne gyúrd túl, mert akkor nehezebb lesz kinyújtani és a ropogós állag elmaradhat.

    3

    A fűszernövényeket (rozmaring, kakukkfű, bazsalikom) finomra vágva add a tésztához, és jól keverd el.

    A friss fűszernövények adnak egy különleges aromát és friss ízt a knäckebrödnek.

    4

    A tésztát oszd fel kis darabokra, és nyújtsd ki őket vékonyra egy lisztezett felületen.

    Minél vékonyabbra nyújtod, annál ropogósabb lesz a végeredmény.

    5

    A kinyújtott tésztát vágd ki körökre vagy tetszőleges formákra, és tedd egy sütőpapírral bélelt tepsibe.

    Használhatsz formázót is, hogy egyenletesek legyenek a darabok, de ha szabadkézzel dolgozol, az étel rusztikusabb lesz.

    6

    Süsd 180°C-ra előmelegített sütőben 10-15 percig, amíg aranybarna és ropogós lesz.

    Ha az élek túl gyorsan barnulnak, takard le a tepsit alufóliával, hogy a közepük is átsüljön.

    7

    A kész knäckebrödöt hagyd kihűlni, majd tálald.

    A friss fűszernövények aromája és a ropogós állag tökéletes kiegészítője bármilyen dipnek vagy szendvicskrémnek.