Koeksister narancsos mázzal, frissen sült tésztával és narancsos sziruppal bevonva

Koeksister narancsos mázzal

A Koeksister egy hagyományos dél-afrikai édesség, amelyet főleg ünnepi alkalmakra készítenek. A tésztája édes, lágy, és sziruppal borítják, amit narancslével is ízesítenek. A Koeksister nagyon népszerű a dél-afrikai konyhában, és gyakran kísérik kávéval vagy teával. A narancsos máz különleges frissességet ad az édességnek, miközben a tészta édes és ropogós marad. A Koeksister tökéletes választás egy családi összejövetelre, vagy bármilyen ünnepi étkezéshez.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 35 perc
1200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
250 g Liszt
100 g Cukor
150 ml Víz
500 ml Olaj
1 db Tojás
1 tk. Sütőpor
0.5 tk.
1 db Narancs
100 g Cukor a mázhoz
2 ek. Narancslé

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A lisztet és a sütőport szitáld át egy tálba. Add hozzá a cukrot és a sót, majd keverd össze a száraz hozzávalókat.

    A lisztet mindig szitáld át, hogy ne legyen benne csomó, és könnyebben keveredjen el a többi hozzávalóval.

    2

    Egy másik tálban verd fel a tojást, majd add hozzá a vizet és keverd jól össze.

    A tojást először könnyedén keverd fel, így jobban elvegyül a többi hozzávalóval.

    3

    Öntsd a folyékony hozzávalókat a száraz hozzávalókhoz, és keverd össze, amíg sima tésztát nem kapsz.

    A tésztát ne dolgozd túl, mert akkor a koeksister kemény lesz. A tésztának lágy, de nem túl folyós állagnak kell lennie.

    4

    Az olajat forrósítsd fel egy mély serpenyőben vagy lábosban, hogy az olaj legalább 180°C-ra felmelegedjen.

    Ha nincs hőmérőd, egy kis darab tésztát dobhatsz az olajba, és ha az azonnal sülni kezd, akkor elérte a megfelelő hőmérsékletet.

    5

    A tésztából formálj kis hengereket, majd helyezd őket az olajba, és süsd aranybarnára. Az olajban való sütés során figyelj, hogy ne legyenek túl sűrűn, mert az megnehezítheti a sütést.

    Ha túl sűrűn helyezed őket, a koeksister nem tud egyenletesen sülni. Ne hagyd őket túl sokáig, mert a külső réteg megéghet.

    6

    Amikor a koeksisterek megsültek, szedd ki őket az olajból, és tedd le egy papírtörlőre, hogy a felesleges olajat felszívja.

    A papírtörlő segít, hogy ne legyenek túl olajosak a koeksisterek, de még mindig ropogósak maradnak.

    7

    Készítsd el a narancsos mázat: a cukrot és a narancslevet egy kis lábasban keverd össze, majd forrald fel, amíg egy szirupos állagot nem kapsz.

    A szirupot folyamatosan keverd, hogy ne égjen le. A szirup akkor van kész, ha egy kanálra cseppentve szirupos állagú.

    8

    A megsült koeksistereket egyenként mártsd bele a narancsos szirupba, majd helyezd őket egy tányérra, hogy a máz megszilárduljon.

    Ha szeretnéd, egy kicsit hagyhatod a szirupban, hogy jobban átjárja a tésztát.