A lisztet és a sütőport szitáld át egy tálba. Add hozzá a cukrot és a sót, majd keverd össze a száraz hozzávalókat.
A lisztet mindig szitáld át, hogy ne legyen benne csomó, és könnyebben keveredjen el a többi hozzávalóval.
Egy másik tálban verd fel a tojást, majd add hozzá a vizet és keverd jól össze.
A tojást először könnyedén keverd fel, így jobban elvegyül a többi hozzávalóval.
Öntsd a folyékony hozzávalókat a száraz hozzávalókhoz, és keverd össze, amíg sima tésztát nem kapsz.
A tésztát ne dolgozd túl, mert akkor a koeksister kemény lesz. A tésztának lágy, de nem túl folyós állagnak kell lennie.
Az olajat forrósítsd fel egy mély serpenyőben vagy lábosban, hogy az olaj legalább 180°C-ra felmelegedjen.
Ha nincs hőmérőd, egy kis darab tésztát dobhatsz az olajba, és ha az azonnal sülni kezd, akkor elérte a megfelelő hőmérsékletet.
A tésztából formálj kis hengereket, majd helyezd őket az olajba, és süsd aranybarnára. Az olajban való sütés során figyelj, hogy ne legyenek túl sűrűn, mert az megnehezítheti a sütést.
Ha túl sűrűn helyezed őket, a koeksister nem tud egyenletesen sülni. Ne hagyd őket túl sokáig, mert a külső réteg megéghet.
Amikor a koeksisterek megsültek, szedd ki őket az olajból, és tedd le egy papírtörlőre, hogy a felesleges olajat felszívja.
A papírtörlő segít, hogy ne legyenek túl olajosak a koeksisterek, de még mindig ropogósak maradnak.
Készítsd el a narancsos mázat: a cukrot és a narancslevet egy kis lábasban keverd össze, majd forrald fel, amíg egy szirupos állagot nem kapsz.
A szirupot folyamatosan keverd, hogy ne égjen le. A szirup akkor van kész, ha egy kanálra cseppentve szirupos állagú.
A megsült koeksistereket egyenként mártsd bele a narancsos szirupba, majd helyezd őket egy tányérra, hogy a máz megszilárduljon.
Ha szeretnéd, egy kicsit hagyhatod a szirupban, hogy jobban átjárja a tésztát.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.