Kofta sült burgonyával, fűszeres marhahús golyók friss petrezselyemmel díszítve

Kofta burgonyával

A kofta egy hagyományos étel, amely az arab és indiai konyha fontos része. A burgonyával készült változata egy különleges, puha és ínycsiklandó fogás, amely a hagyományos koftát egy új, tápláló formában tálalja.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 35 perc
650 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
400 g Marhahús
3 db Burgonya
2 gerezd Fokhagyma
1 db Hagyma
2 ek. Petrezselyem
1 tk. Kömény
1 tk. Paprika
1 csipet
1 csipet Bors
2 ek. Olívaolaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A burgonyákat hámozd meg, és reszeld le. Egy nagy tálba tedd a reszelt burgonyát, és nyomkodd ki belőle a felesleges vizet.

    Ha a burgonya túl vizes, a kofta nem lesz elég formázható.

    2

    A marhahúst egy tálba tedd, add hozzá az apróra vágott fokhagymát, hagymát, petrezselymet, köményt, paprikát, sót és borsot, majd alaposan keverd össze.

    A fűszereket jól keverd el, hogy minden falatban egyenletesen jelenjenek meg.

    3

    Add hozzá a reszelt burgonyát is a húsos masszához, és jól gyúrd össze az egészet. Ha a massza túl laza, egy kevés lisztet is adhatsz hozzá.

    A burgonya segít a koftáknak puhábbá válni és összeállni.

    4

    Formázz a masszából kis golyókat vagy ovális alakú koftákat.

    Ha a kezed ragad, megolajozhatod, hogy könnyebben formálható legyen.

    5

    Egy serpenyőben forrósítsd fel az olívaolajat, és a koftákat mindkét oldalukon süsd meg 5-7 percig, amíg szép aranybarna színűek lesznek.

    A koftákat ne zsúfoljuk túl a serpenyőbe, mert így egyenletesebben sülnek.

    6

    Miután a kofták megsültek, tálald őket friss petrezselyemmel díszítve és egy köret burgonyával, például sült vagy püré formájában.

    Tálalhatjuk salátával is, hogy még ízletesebb legyen.