Kofta fűszeres fűszeres, grillezett marhahús golyókkal és petrezselyem díszítéssel

Kofta fűszeres fűszeres

A kofta egy hagyományos étel, amely az arab és indiai konyha fontos része. A fűszeres változata különleges ízélményt nyújt, mivel a friss fűszerek kiemelik a hús gazdag ízét.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 35 perc
650 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Marhahús
1 db Hagyma
3 gerezd Fokhagyma
2 ek. Petrezselyem
1 tk. Kömény
1 tk. Paprika
1 ek. Cilantro
1 csipet
1 csipet Bors
2 ek. Olívaolaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A marhahúst egy nagy tálba tesszük. A fokhagymát finomra vágjuk, a hagymát apróra daraboljuk. A petrezselymet, köményt, paprikát és cilantro-t is hozzáadjuk.

    A friss fűszerek jobban kiemelik a hús ízét, és ínycsiklandó fűszeres illatot adnak a koftáknak.

    2

    A hozzávalókat alaposan összekeverjük, és egy kis sóval, borssal ízesítjük.

    A massza akkor lesz igazán finom, ha jól összegyúrjuk, hogy minden íz eloszoljon benne.

    3

    Formázz a masszából kis golyókat vagy ovális alakú koftákat.

    Ha a kezed ragad, megolajozhatod, hogy könnyebben formálható legyen.

    4

    A koftákat forró olívaolajon, közepes lángon 5-7 percig sütjük mindkét oldalukon, amíg szépen megpirulnak.

    A koftákat ne zsúfoljuk túl a serpenyőbe, mert így egyenletesebben sülnek.

    5

    Miután a kofták megsültek, tálald őket friss petrezselyemmel díszítve és salátával vagy rizzsel.

    Tálalhatjuk tzatzikivel is, hogy még ízletesebb legyen!