A darált húst egy tálba tedd, és add hozzá az apróra vágott hagymát, a reszelt sárgarépát és cukkinít. Keverd hozzá a finomra vágott fokhagymát, koriandert, köményt, fahéjat, sót és borsot.
A zöldségeket reszelve adjuk hozzá, hogy könnyen összekeveredhessenek a hússal, és a köfték puhábbak legyenek.
Jól dolgozd össze a húst és a fűszereket, majd formázz belőle kisebb golyókat vagy hosszúkás formákat, attól függően, hogy hogyan szeretnéd tálalni.
Ha a kezed ragad, nedvesítsd meg egy kicsit vízzel, hogy könnyebben formázható legyen a hús.
Egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, és közepes lángon süsd a koftákat 3-4 percig oldalanként, amíg minden oldaluk szépen megpirul.
Ne zsúfold túl a serpenyőt, különben nem pirulnak meg egyenletesen. Süsd őket kis adagokban!
A kész koftákat tedd papírtörlőre, hogy eltávolíthasd a felesleges olajat.
Ha szeretnéd, a koftákat sütőben is készítheted. 180°C-ra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt is megsülnek.
Tálald a koftákat friss petrezselyemmel és egy könnyű joghurtos öntettel, vagy salátával. A kofta remek kísérője lehet bulgurnak vagy rizsnek.
A joghurtos öntethez egy kis citromlevet, fokhagymát és sót is hozzáadhatsz, hogy frissítő ízt adjon.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.