Kofta zöldséges, frissen tálalva, petrezselyemmel és joghurtos öntettel

Kofta zöldséges

A kofta egy közismert étel a közel-keleti és indiai konyhában, amelyet darált húsból, fűszerekből és zöldségekből készítenek. Az egyik legnépszerűbb változata a fűszeres, zöldségekkel gazdagított kofta, amelyet friss joghurtos öntettel vagy salátával tálalnak. Eredetileg egy egyszerű, de tápláló étel, amely gyorsan elkészíthető és mindenki számára elérhető alapanyagokból készül. Képzeld el, ahogy a fűszerek és a zöldségek összeolvadnak a húsos golyókban, miközben az olívaolajban pirulnak, és az egész konyhát betölti a csábító illat. Tipp: a koftát tálalhatod egy friss salátával, vagy bulgurral és joghurtos öntettel, hogy egy teljes étkezést alkoss.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 30 perc
800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Darálthús (marha vagy bárány)
1 db Hagyma
1 db Cukkiní
1 db Sárgarépa
2 gerezd Fokhagyma
1 ek. Koriander (friss)
1 tk. Kömény
0.5 tk. Fahéj
1 tk.
0.5 tk. Fekete bors
1 ek. Petrezselyem (friss)
2 ek. Olívaolaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A darált húst egy tálba tedd, és add hozzá az apróra vágott hagymát, a reszelt sárgarépát és cukkinít. Keverd hozzá a finomra vágott fokhagymát, koriandert, köményt, fahéjat, sót és borsot.

    A zöldségeket reszelve adjuk hozzá, hogy könnyen összekeveredhessenek a hússal, és a köfték puhábbak legyenek.

    2

    Jól dolgozd össze a húst és a fűszereket, majd formázz belőle kisebb golyókat vagy hosszúkás formákat, attól függően, hogy hogyan szeretnéd tálalni.

    Ha a kezed ragad, nedvesítsd meg egy kicsit vízzel, hogy könnyebben formázható legyen a hús.

    3

    Egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, és közepes lángon süsd a koftákat 3-4 percig oldalanként, amíg minden oldaluk szépen megpirul.

    Ne zsúfold túl a serpenyőt, különben nem pirulnak meg egyenletesen. Süsd őket kis adagokban!

    4

    A kész koftákat tedd papírtörlőre, hogy eltávolíthasd a felesleges olajat.

    Ha szeretnéd, a koftákat sütőben is készítheted. 180°C-ra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt is megsülnek.

    5

    Tálald a koftákat friss petrezselyemmel és egy könnyű joghurtos öntettel, vagy salátával. A kofta remek kísérője lehet bulgurnak vagy rizsnek.

    A joghurtos öntethez egy kis citromlevet, fokhagymát és sót is hozzáadhatsz, hogy frissítő ízt adjon.