Egy közepes lábasban olvaszd fel a vajat alacsony lángon, majd add hozzá a barnacukrot. Keverd folyamatosan, amíg a cukor teljesen feloldódik és karamellizálódik.
Fontos, hogy alacsony lángon olvaszd a vajat és karamellizáld a cukrot, különben megéghet. A folyamatos keverés segít elkerülni a csomósodást.
Öntsd hozzá a kókusztejet lassan, miközben folyamatosan kevered. Figyelj, mert a forró karamell gőzt bocsáthat ki!
A kókusztejet fokozatosan adagold, hogy a karamell ne keményedjen meg azonnal. Ha mégis megtörténne, keverd tovább alacsony lángon, amíg újra sima nem lesz.
Add hozzá a vanília kivonatot és egy csipet tengeri sót, majd keverd össze, hogy az ízek tökéletesen összeérjenek.
A tengeri só kiemeli a karamell édességét és mélyíti az ízeket. Ne hagyd ki!
Hagyd a karamellás keveréket kihűlni szobahőmérsékleten.
A kihűlés felgyorsításához öntsd át a keveréket egy hideg edénybe.
Egy másik nagy tálban verd fel a tejszínt habbá, de ne legyen túl kemény, csak közepesen lágy állagot kapj.
A tejszín legyen jól lehűtve a felverés előtt, így könnyebben habosodik. Ne verd túl, mert vaj lesz belőle!
Óvatosan forgasd össze a felvert tejszínt a kihűlt karamellás kókusztej keverékkel, hogy egyenletesen krémes textúrát kapj.
A tejszínt több részletben forgasd a karamellás keverékhez, hogy megőrizze a habosságát. Ne keverd, hanem óvatosan forgasd össze.
Öntsd a keveréket egy légmentesen zárható edénybe, és helyezd a mélyhűtőbe legalább 4-6 órára, vagy amíg teljesen meg nem dermed.
A fagylaltot óránként keverd át az első 2-3 órában, hogy elkerüld a jégkristályok kialakulását.
Tálalás előtt hagyd a fagylaltot 5 percig szobahőmérsékleten állni, hogy könnyebben adagolható legyen.
Ha a fagylalt túl kemény, vágd fel kisebb darabokra, és tedd egy turmixgépbe, majd turmixold krémesre.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.