Kókusz-karamell fagylalt tálalva

Kókusz-karamell fagylalt

A kókusz-karamell fagylalt egy gazdag és selymes desszert, amely a trópusi kókusz és az édes, sós karamell tökéletes egyensúlyát kínálja. A karamellizált cukor mély, pirított ízét a kókusztej lágyítja és teszi krémessé, míg a tengeri só kiemeli az összes ízréteget. Ez a fagylalt tökéletes választás nyári estékre vagy különleges alkalmakra. Ha még izgalmasabbá szeretnéd tenni, próbáld meg pirított kókuszreszelékkel vagy egy kevés csokoládéforgáccsal díszíteni!

Előkészület 20 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 30 perc
420 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
400 ml Kókusztej
250 ml Tejszín
100 g Barnacukor
50 g Vaj
200 ml Kondenzált tej
5 ml Vanília kivonat
1 csipet Tengeri só

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy közepes lábasban olvaszd fel a vajat alacsony lángon, majd add hozzá a barnacukrot. Keverd folyamatosan, amíg a cukor teljesen feloldódik és karamellizálódik.

    Fontos, hogy alacsony lángon olvaszd a vajat és karamellizáld a cukrot, különben megéghet. A folyamatos keverés segít elkerülni a csomósodást.

    2

    Öntsd hozzá a kókusztejet lassan, miközben folyamatosan kevered. Figyelj, mert a forró karamell gőzt bocsáthat ki!

    A kókusztejet fokozatosan adagold, hogy a karamell ne keményedjen meg azonnal. Ha mégis megtörténne, keverd tovább alacsony lángon, amíg újra sima nem lesz.

    3

    Add hozzá a vanília kivonatot és egy csipet tengeri sót, majd keverd össze, hogy az ízek tökéletesen összeérjenek.

    A tengeri só kiemeli a karamell édességét és mélyíti az ízeket. Ne hagyd ki!

    4

    Hagyd a karamellás keveréket kihűlni szobahőmérsékleten.

    A kihűlés felgyorsításához öntsd át a keveréket egy hideg edénybe.

    5

    Egy másik nagy tálban verd fel a tejszínt habbá, de ne legyen túl kemény, csak közepesen lágy állagot kapj.

    A tejszín legyen jól lehűtve a felverés előtt, így könnyebben habosodik. Ne verd túl, mert vaj lesz belőle!

    6

    Óvatosan forgasd össze a felvert tejszínt a kihűlt karamellás kókusztej keverékkel, hogy egyenletesen krémes textúrát kapj.

    A tejszínt több részletben forgasd a karamellás keverékhez, hogy megőrizze a habosságát. Ne keverd, hanem óvatosan forgasd össze.

    7

    Öntsd a keveréket egy légmentesen zárható edénybe, és helyezd a mélyhűtőbe legalább 4-6 órára, vagy amíg teljesen meg nem dermed.

    A fagylaltot óránként keverd át az első 2-3 órában, hogy elkerüld a jégkristályok kialakulását.

    8

    Tálalás előtt hagyd a fagylaltot 5 percig szobahőmérsékleten állni, hogy könnyebben adagolható legyen.

    Ha a fagylalt túl kemény, vágd fel kisebb darabokra, és tedd egy turmixgépbe, majd turmixold krémesre.