Kókuszlikőrös parfé tálalva

Kókuszlikőrös parfé

A kókuszlikőrös parfé egy könnyed és gazdag desszert, amely a kókusz és a csokoládé ízeit ötvözi egy csodálatos frissítő édességben. A francia konyhából eredő parfé egyszerű, de elegáns étel, amely tökéletes nyári estékre vagy különleges alkalmakra. Az italokban is népszerű kókuszlikőr gazdag íze tökéletesen illik a csokoládéhoz, így egy igazán különleges kombinációt alkotnak. Ez a parfé könnyen elkészíthető otthon, és biztosan lenyűgözi a vendégeket.

Előkészület 20 perc
Elkészítés N/A
Teljes 4 óra
1350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
500 ml Tejszín
100 ml Kókuszlikőr
150 g Étcsokoládé
80 g Barna cukor
4 db Tojás sárgája
1 cs. Vaníliás cukor

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A csokoládét apró darabokra vágjuk, majd gőz felett felolvasztjuk. A csokoládét folyamatosan keverjük, amíg teljesen folyékony nem lesz.

    Ügyelj arra, hogy a gőzölő edény alja ne érjen a vízbe, különben a csokoládé megéghet.

    2

    A tojások sárgáját keverd össze a barna cukorral és vaníliás cukorral egy tálban. A keveréket habosra dolgozd, hogy sima legyen.

    A tojássárgákat a cukorral addig keverd, amíg a keverék kivilágosodik és sűrűbb állagú nem lesz. Ez biztosítja a parfé krémességét.

    3

    A tejszínt egy tálban felverjük, de ne verd túl keményre, hogy megmaradjon a habos textúrája.

    A tejszín akkor jó, ha lágy csúcsokat képez. A túlzottan felvert tejszín rontja a parfé textúráját.

    4

    A felolvasztott csokoládét lassan keverd a tojásos keverékhez, majd add hozzá a kókuszlikőrt is. Ezután finoman dolgozd össze a felvert tejszínnel.

    A csokoládét és a tojásos keveréket óvatosan, több részletben add össze, hogy a csokoládé ne csapódjon ki.

    5

    Ha szeretnél, egy kevés kókuszreszelékkel is díszítheted a parfé tetejét, hogy még inkább kihangsúlyozd a kókuszos ízt.

    Pirított kókuszreszelékkel még intenzívebbé teheted a kókuszos ízt.

    6

    A keveréket öntsd egy hűtőedénybe, és tedd be a fagyasztóba legalább 4 órára, hogy szépen megszilárduljon.

    A parfé akkor jó, ha teljesen megszilárdult, de nem kőkemény. Ha túl kemény, hagyd egy kicsit szobahőmérsékleten, mielőtt tálalod.

    7

    Tálalás előtt vágj fel apró darabokra néhány kocka étcsokoládét, és szórd a parfé tetejére. A csokoládé és kókuszlikőr tökéletes harmóniát alkot.

    A tálalás előtt 10-15 perccel vedd ki a parfét a fagyasztóból, hogy könnyebben szeletelhető legyen.