Készítsd elő a hozzávalókat: mérd ki a mandulalisztet, porcukrot és a tojásfehérjét.
A pontos mérés nagyon fontos a macaron sikeréhez!
Egy tálban keverd össze a mandulalisztet és a porcukrot. Az egész keveréket egy szitán átpasszírozd, hogy ne maradjanak benne darabos részek.
A szitálás nagyon fontos, hogy a macaronok felülete sima legyen.
A tojásfehérjét egy keverőtálban kezd el habbá verni, majd fokozatosan add hozzá a granulált cukrot. Addig verjük, amíg kemény csúcsokat nem képez, és fényes lesz.
A tojásfehérje legyen szobahőmérsékletű és zsírmentes tálban verd fel.
A mandulalisztes-porcukros keveréket óvatosan forgatva add hozzá a felvert tojásfehérjéhez. Ne keverd túl, hogy ne essen össze a hab.
A keverés legyen gyengéd és körkörös mozdulatokkal, hogy a hab ne törjön össze.
A masszát egy sütőpapíros tepsire adagold, használj egy habzsákot a tökéletes kör alakú macaronok kialakításához.
A habzsák használata egyenletes méretű macaronokat eredményez.
Hagyd a kész macaronokat szobahőmérsékleten pihenni 30-60 percig, hogy a tetejük egy vékony kérget képezzen.
A kérgesedés elengedhetetlen a macaron talpának kialakulásához.
Melegítsd elő a sütőt 150 °C-ra (légkeveréses), majd süsd a macaronokat 12-15 percig. Az aljuknak könnyen el kell válniuk a sütőpapírtól.
A sütési idő sütőfüggő, figyelj, hogy ne égjenek meg a macaronok. Ha légkeveréses a sütő, csökkentsd a hőmérsékletet 140°C-ra.
A kókuszos töltelékhez a fehér csokoládét olvaszd meg vízgőz felett, majd keverd össze a vajjal, tejszínnel és a kókuszreszelékkel.
A fehér csokoládét óvatosan olvaszd, mert könnyen megég.
Keverd simára a kókuszos-fehér csokoládé ganache-t, majd hagyd kihűlni.
A ganache-t hűtőben is hűtheted, hogy gyorsabban megszilárduljon.
A kihűlt macaronokat töltsd meg a kókuszos ganache-sal, majd a tetejüket zárd le egy másik macaronnal.
A ganache legyen elég hideg, hogy ne folyjon ki a macaronokból.
A kész macaronokat hagyd pihenni egy-két órát, hogy az ízek összeérjenek.
A pihentetés segít, hogy a macaronok íze intenzívebb legyen.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.