Kókuszos macaron tálalva

Kókuszos macaron

A macaron története Franciaországban kezdődött, és azóta világszerte elterjedt. A kókuszos változat különleges, hiszen a kókusz friss, aromás íze és a fehér csokoládé krémessége tökéletes harmóniában van. A kókuszos macaronok ideálisak egy finom desszerthez, és a kókusz kedvelőinek biztosan nagy kedvence lesz. Egy-két órás pihentetés után a macaronok ízei igazán összeérnek, így a legjobb, ha ezt követően fogyasztjuk.

Előkészület 40 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 55 perc
210 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 12
150 g Mandulaliszt
150 g Porcukor
120 g Tojáshab
50 g Granulált cukor
80 g Kókuszreszelék
60 g Vaj
50 ml Tejszín
100 g Fehér csokoládé

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Készítsd elő a hozzávalókat: mérd ki a mandulalisztet, porcukrot és a tojásfehérjét.

    A pontos mérés nagyon fontos a macaron sikeréhez!

    2

    Egy tálban keverd össze a mandulalisztet és a porcukrot. Az egész keveréket egy szitán átpasszírozd, hogy ne maradjanak benne darabos részek.

    A szitálás nagyon fontos, hogy a macaronok felülete sima legyen.

    3

    A tojásfehérjét egy keverőtálban kezd el habbá verni, majd fokozatosan add hozzá a granulált cukrot. Addig verjük, amíg kemény csúcsokat nem képez, és fényes lesz.

    A tojásfehérje legyen szobahőmérsékletű és zsírmentes tálban verd fel.

    4

    A mandulalisztes-porcukros keveréket óvatosan forgatva add hozzá a felvert tojásfehérjéhez. Ne keverd túl, hogy ne essen össze a hab.

    A keverés legyen gyengéd és körkörös mozdulatokkal, hogy a hab ne törjön össze.

    5

    A masszát egy sütőpapíros tepsire adagold, használj egy habzsákot a tökéletes kör alakú macaronok kialakításához.

    A habzsák használata egyenletes méretű macaronokat eredményez.

    6

    Hagyd a kész macaronokat szobahőmérsékleten pihenni 30-60 percig, hogy a tetejük egy vékony kérget képezzen.

    A kérgesedés elengedhetetlen a macaron talpának kialakulásához.

    7

    Melegítsd elő a sütőt 150 °C-ra (légkeveréses), majd süsd a macaronokat 12-15 percig. Az aljuknak könnyen el kell válniuk a sütőpapírtól.

    A sütési idő sütőfüggő, figyelj, hogy ne égjenek meg a macaronok. Ha légkeveréses a sütő, csökkentsd a hőmérsékletet 140°C-ra.

    8

    A kókuszos töltelékhez a fehér csokoládét olvaszd meg vízgőz felett, majd keverd össze a vajjal, tejszínnel és a kókuszreszelékkel.

    A fehér csokoládét óvatosan olvaszd, mert könnyen megég.

    9

    Keverd simára a kókuszos-fehér csokoládé ganache-t, majd hagyd kihűlni.

    A ganache-t hűtőben is hűtheted, hogy gyorsabban megszilárduljon.

    10

    A kihűlt macaronokat töltsd meg a kókuszos ganache-sal, majd a tetejüket zárd le egy másik macaronnal.

    A ganache legyen elég hideg, hogy ne folyjon ki a macaronokból.

    11

    A kész macaronokat hagyd pihenni egy-két órát, hogy az ízek összeérjenek.

    A pihentetés segít, hogy a macaronok íze intenzívebb legyen.