Kókuszos satay, grillezett csirke nyársak friss zöldségekkel

Kókuszos Satay

A kókuszos satay a délkelet-ázsiai konyha egyik ikonikus ételének modern változata. A csirkemell a kókuszos pácban marinálódik, amely gazdag fűszerekkel és egy kis citrusossággal teszi teljessé az ízélményt. Az étel ideális választás azoknak, akik gyors, mégis ínycsiklandó ételt keresnek grillezéshez vagy akár egy egyszerű vacsorához. A csirke szaftos és ízes, miközben a kókuszos pác finom aromákkal gazdagítja a hús ízét. Ez a recept gyorsan elkészíthető, és tökéletes egy családi vacsorára vagy grillezésre.

Előkészület 30 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 40 perc
700 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Csirkemell
200 ml Kókusztej
2 db Fokhagyma
2 cm Friss gyömbér
1 ek. Curry por
2 ek. Tahin
1 ek. Citruslé
1 ek. Tökmagolaj
0.5 tk.
0.5 tk. Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A csirkemellet vágd 2-3 cm-es kockákra, majd egy konyhai papírtörlővel töröld le róla a felesleges nedvességet.

    A csirkemell kockák szárazsága segít, hogy a pác jobban beszívódjon.

    2

    A fokhagymát és a gyömbért hámozd meg, majd vágd finomra.

    A friss gyömbér segít egy kellemes, intenzív ízt adni a pácnak.

    3

    Egy tálban keverd össze a kókusztejet, curry port, tahint, citruslét, sót és borsot. Tedd bele a fokhagymát és a gyömbért.

    Ha szeretnéd, adj hozzá egy kis chiliport, hogy még pikánsabbá váljon a pác!

    4

    A csirkemell kockákat tedd a pácba, és hagyd őket marinálódni legalább 30 percig a hűtőben.

    A hosszabb marinálás segít a húsnak jobban átvenni a pác fűszereit.

    5

    A csirkemell kockákat húzd fel nyársakra vagy fogpiszkálókra.

    A nyársakat ne túl zsúfoltan pakold meg, hogy a csirke egyenletesen sülhessen.

    6

    A nyársakat grillezd vagy süsd serpenyőben 4-5 percig, míg a csirke szépen megpirul és átsül.

    Ne süsd túl a csirkét, mert akkor kiszáradhat. Ha a csirke fehér és omlós, akkor kész!