Konda Kavum – hagyomĂĄnyos sri lankai Ă©dessĂ©g

Konda Kavum

A konda kavum egy hagyomĂĄnyos sri lankai Ă©dessĂ©g, amelyet kĂŒlönösen az ĂșjĂ©vi ĂŒnnepsĂ©gek sorĂĄn fogyasztanak. A ropogĂłs kĂŒlsƑ Ă©s a puha, Ă©des belsƑ teszi ezt a sĂŒtemĂ©nyt igazĂĄn kĂŒlönlegessĂ©. KĂłkusztejjel Ă©s jaggery-vel kĂ©szĂ­tik, amelyek autentikus Ă­zt kölcsönöznek neki. Ha szereted az egzotikus Ă©dessĂ©geket, ezt a receptet mindenkĂ©pp Ă©rdemes kiprĂłbĂĄlni!

ElƑkĂ©szĂŒlet 20 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 35 perc
1900 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 6
⭕ 250 g Rizsliszt
⭕ 200 ml Kókusztej
⭕ 150 g Jaggery (pálmacukor)
⭕ 100 ml Víz
⭕ 1 tk. Kardamom
⭕ 1 csipet Só
⭕ 20 g Szezámmag
⭕ 500 ml Olaj

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy kis edĂ©nyben forrald fel a jaggery-t a vĂ­zzel, amĂ­g teljesen fel nem oldĂłdik. SzƱrd ĂĄt, hogy eltĂĄvolĂ­tsd az esetleges szennyezƑdĂ©seket.

    Fontos ĂĄtszƱrni a jaggery szirupot, mert gyakran tartalmazhat aprĂł szennyezƑdĂ©seket.

    2

    Egy nagy tålban keverd össze a rizslisztet, a sót, a kardamomot és a kókusztejet.

    A kardamom adja a Konda Kavum jellegzetes ízét, de ha nem szereted, elhagyhatod. A kókusztej legyen sƱrƱ, krémes.

    3

    Fokozatosan öntsd hozzå a jaggery szirupot, miközben folyamatosan kevered, hogy egy sima, sƱrƱ tésztåt kapj.

    A szirupot lassan adagold, hogy elkerĂŒld a csomĂłsodĂĄst. A tĂ©szta ĂĄllaga sƱrƱ palacsintatĂ©sztĂĄhoz hasonlĂł kell, hogy legyen.

    4

    Takard le a tålat, és hagyd pihenni a tésztåt 30 percig, hogy az ízek összeérjenek.

    A pihentetés segít, hogy a rizsliszt felszívja a nedvességet, és a tészta könnyebben formåzható legyen.

    5

    MelegĂ­tsd fel az olajat egy mĂ©ly serpenyƑben közepes lĂĄngon.

    Az olaj legyen elĂ©g forrĂł, de ne tĂșl forrĂł, mert akkor a Konda Kavum kĂ­vĂŒl megĂ©g, belĂŒl pedig nyers marad.

    6

    Egy merƑkanĂĄl segĂ­tsĂ©gĂ©vel önts kis adagokat az olajba, Ă©s sĂŒsd, amĂ­g a konda kavum aranybarna Ă©s ropogĂłs lesz.

    Ne tegyĂ©l tĂșl sok tĂ©sztĂĄt egyszerre az olajba, mert lehƱti az olajat. A Konda Kavumot idƑnkĂ©nt forgasd meg, hogy egyenletesen sĂŒljön.

    7

    Szedd ki az elkĂ©szĂŒlt Ă©dessĂ©geket papĂ­rtörlƑre, hogy a felesleges olajat felitassa.

    A papĂ­rtörlƑ segĂ­t eltĂĄvolĂ­tani a felesleges olajat, Ă­gy a Konda Kavum kevĂ©sbĂ© lesz zsĂ­ros.

    8

    Szórd meg szezåmmaggal, és tålald frissen.

    A szezĂĄmmag ropogĂłs Ă©s Ă­zletes kiegĂ©szĂ­tƑ. A Konda Kavum frissen a legfinomabb!