Kongnamul-bulgogi tálalva, sertéshússal és csírával

Kongnamul-bulgogi (csírával)

A kongnamul-bulgogi a koreai konyha egy különleges ételének változata, amely a sertés és a csíra egyedülálló kombinációját kínálja. A szójaszósz, fokhagyma, gyömbér és lime ízei tökéletesen keverednek a húsokkal és a friss csírákkal, hogy egy igazán gazdag ízvilágot hozzanak létre. A kongnamul-bulgogi tökéletes étel baráti összejövetelekhez vagy különleges vacsorákhoz.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 30 perc
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Sertéshús
4 ek. Szójaszósz
2 gerezd Fokhagyma
2 cm Gyömbér
2 ek. Barna cukor
2 ek. Szezámmagolaj
0.5 tk. Bors
200 g Kongnamul (szója csíra)
1 szál Póréhagyma
1 db Lime
2 ek. Olívaolaj
1 ek. Szezámmag

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A sertéshúst vékony csíkokra szeleteld fel. Egy nagy tálban keverd össze a szójaszószt, fokhagymát, gyömbért, barna cukrot, szezámmagolajat, borsot és a lime levét.

    A hús szeleteléséhez könnyebb, ha a sertéshúst kicsit megfagyasztod előtte.

    2

    Tedd bele a sertéshúst a marinádba, és hagyd pihenni legalább 30 percig, hogy az ízek jól átjárják a húst.

    Minél tovább marinálódik a hús, annál ízesebb lesz.

    3

    A póréhagymát apróra vágd fel. A lime levét facsard ki, és tartsd félre.

    A lime frissítő íze tökéletesen kiegészíti a sertést és a csírákat.

    4

    Egy serpenyőben öntsd fel az olívaolajat, majd hevítsd fel. Tedd bele a sertéshúst, és pirítsd meg, amíg szépen karamellizálódik és ropogósra sül.

    Ne zsúfold túl a serpenyőt, hogy a hús egyenletesen sülhessen.

    5

    Miután a hús megsült, tálald a kongnamul-bulgogit lime levével és friss póréhagymával. Ha szeretnéd, szezámmaggal is megszórhatod.

    A szezámmag ad egy finom ropogósságot, amitől az étel még ínycsiklandóbbá válik.