A szójababcsírát alaposan mosd meg, és forró vízben főzd 3-4 percig, amíg megpuhul, majd szűrd le.
A szójababcsírát ne főzd túl, mert akkor elveszíti a friss roppanó állagát.
A fokhagymát vágd finomra, és a szezámmagolajban egy serpenyőben pirítsd meg 1-2 percig.
Ne hagyd, hogy a fokhagyma megégjen, mert keserűvé válhat. Ha szükséges, alacsonyabb hőmérsékleten pirítsd.
Add hozzá a koreai chili port, a szójaszószt, az ecetet, a sót és a borsot, majd keverd össze.
A chili por és a szójaszósz adja az étel autentikus ízét, de ízlés szerint a chili adagját módosíthatod.
A leszűrt szójababcsírát tedd egy tálba, és öntsd rá a kész fűszeres szószt. Keverd jól össze, hogy minden egyes darab csíra bevonódjon.
Ügyelj arra, hogy minden csíra jól átvegye a szószokat, így az ízek jobban érvényesülnek.
Szórd meg a friss korianderrel és szezámmaggal. Tálald frissen, hidegen, mint egy ínycsiklandó köretet vagy előételt.
A koriander friss ízt ad, és jól illik a szezámmaghoz, amely extra ropogós textúrát biztosít.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.