Kongnamul Muchim, koreai szójababcsíra saláta szezámmaggal és korianderrel

Kongnamul Muchim

A Kongnamul Muchim egy tradicionális koreai étel, amely szójababcsírát használ alapanyagként. Ez a könnyed saláta gyakran szerepel a koreai étkezéseken, mint köret, de önálló ételként is fogyasztható. A szójababcsíra gazdag prebiotikus rostokban, így segíti az emésztést és támogatja a bélflóra egészségét. A saláta fűszeres szósza és a szezámmag ropogós textúrája egyaránt kellemes élményt nyújt.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 5 perc
Teljes 15 perc
120 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Szójababcsíra
2 gerezd Fokhagyma
2 ek. Szezámmagolaj
1 tk. Koreai chili por (gochugaru)
2 ek. Szójaszósz
1 ek. Ecet
2 ág Friss koriander
1 ek. Szezámmag
0.5 tk.
0.5 tk. Frissen őrölt bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A szójababcsírát alaposan mosd meg, és forró vízben főzd 3-4 percig, amíg megpuhul, majd szűrd le.

    A szójababcsírát ne főzd túl, mert akkor elveszíti a friss roppanó állagát.

    2

    A fokhagymát vágd finomra, és a szezámmagolajban egy serpenyőben pirítsd meg 1-2 percig.

    Ne hagyd, hogy a fokhagyma megégjen, mert keserűvé válhat. Ha szükséges, alacsonyabb hőmérsékleten pirítsd.

    3

    Add hozzá a koreai chili port, a szójaszószt, az ecetet, a sót és a borsot, majd keverd össze.

    A chili por és a szójaszósz adja az étel autentikus ízét, de ízlés szerint a chili adagját módosíthatod.

    4

    A leszűrt szójababcsírát tedd egy tálba, és öntsd rá a kész fűszeres szószt. Keverd jól össze, hogy minden egyes darab csíra bevonódjon.

    Ügyelj arra, hogy minden csíra jól átvegye a szószokat, így az ízek jobban érvényesülnek.

    5

    Szórd meg a friss korianderrel és szezámmaggal. Tálald frissen, hidegen, mint egy ínycsiklandó köretet vagy előételt.

    A koriander friss ízt ad, és jól illik a szezámmaghoz, amely extra ropogós textúrát biztosít.