Kongnamul Muchim, koreai szójababcsíra salåta szezåmmaggal és korianderrel

Kongnamul Muchim

A Kongnamul Muchim egy tradicionĂĄlis koreai Ă©tel, amely szĂłjababcsĂ­rĂĄt hasznĂĄl alapanyagkĂ©nt. Ez a könnyed salĂĄta gyakran szerepel a koreai Ă©tkezĂ©seken, mint köret, de önĂĄllĂł Ă©telkĂ©nt is fogyaszthatĂł. A szĂłjababcsĂ­ra gazdag prebiotikus rostokban, Ă­gy segĂ­ti az emĂ©sztĂ©st Ă©s tĂĄmogatja a bĂ©lflĂłra egĂ©szsĂ©gĂ©t. A salĂĄta fƱszeres szĂłsza Ă©s a szezĂĄmmag ropogĂłs textĂșrĂĄja egyarĂĄnt kellemes Ă©lmĂ©nyt nyĂșjt.

ElƑkĂ©szĂŒlet 10 perc
Elkészítés 5 perc
Teljes 15 perc
120 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 300 g Szójababcsíra
⭕ 2 gerezd Fokhagyma
⭕ 2 ek. Szezámmagolaj
⭕ 1 tk. Koreai chili por (gochugaru)
⭕ 2 ek. Szójaszósz
⭕ 1 ek. Ecet
⭕ 2 ág Friss koriander
⭕ 1 ek. Szezámmag
⭕ 0.5 tk. Só
⭕ 0.5 tk. Frissen Ƒrölt bors

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció
    SzĂłjaSzĂłja

    Elkészítési Lépések

    1

    A szĂłjababcsĂ­rĂĄt alaposan mosd meg, Ă©s forrĂł vĂ­zben fƑzd 3-4 percig, amĂ­g megpuhul, majd szƱrd le.

    A szĂłjababcsĂ­rĂĄt ne fƑzd tĂșl, mert akkor elveszĂ­ti a friss roppanĂł ĂĄllagĂĄt.

    2

    A fokhagymĂĄt vĂĄgd finomra, Ă©s a szezĂĄmmagolajban egy serpenyƑben pirĂ­tsd meg 1-2 percig.

    Ne hagyd, hogy a fokhagyma megĂ©gjen, mert keserƱvĂ© vĂĄlhat. Ha szĂŒksĂ©ges, alacsonyabb hƑmĂ©rsĂ©kleten pirĂ­tsd.

    3

    Add hozzå a koreai chili port, a szójaszószt, az ecetet, a sót és a borsot, majd keverd össze.

    A chili por és a szójaszósz adja az étel autentikus ízét, de ízlés szerint a chili adagjåt módosíthatod.

    4

    A leszƱrt szójababcsíråt tedd egy tålba, és öntsd rå a kész fƱszeres szószt. Keverd jól össze, hogy minden egyes darab csíra bevonódjon.

    Ügyelj arra, hogy minden csĂ­ra jĂłl ĂĄtvegye a szĂłszokat, Ă­gy az Ă­zek jobban Ă©rvĂ©nyesĂŒlnek.

    5

    SzĂłrd meg a friss korianderrel Ă©s szezĂĄmmaggal. TĂĄlald frissen, hidegen, mint egy Ă­nycsiklandĂł köretet vagy elƑételt.

    A koriander friss Ă­zt ad, Ă©s jĂłl illik a szezĂĄmmaghoz, amely extra ropogĂłs textĂșrĂĄt biztosĂ­t.