A kimchit aprĂtsd finomra, majd egy konyharuhĂĄban nyomkodd ki, hogy a felesleges folyadĂ©k eltĂĄvozzon. Ez megakadĂĄlyozza, hogy a töltelĂ©k tĂșl nedves legyen.
A kimchi savanyĂșsĂĄga ĂzlĂ©s szerint ĂĄllĂthatĂł azzal, hogy mennyire alaposan nyomkodod ki a levĂ©t. Ha kevĂ©sbĂ© savanyĂșan szereted, alaposabban nyomkodd ki.
A tofut morzsold szĂ©t, majd konyharuhĂĄval nyomkodd ki a nedvessĂ©get. Ez fontos lĂ©pĂ©s, hogy a mandu ne legyen tĂșl lĂĄgy vagy pĂ©pes ĂĄllagĂș.
A tofu minél szårazabb, annål jobb lesz a töltelék ållaga. Hasznålhatsz extra kemény tofut is, ami kevesebb vizet tartalmaz.
Az ĂșjhagymĂĄt karikĂĄzd fel, a fokhagymĂĄt Ă©s a gyömbĂ©rt reszeld le. Egy tĂĄlban keverd össze a darĂĄlt hĂșst, kimchit, tofut, ĂșjhagymĂĄt, fokhagymĂĄt, gyömbĂ©rt, szĂłjaszĂłszt, szezĂĄmolajat, sĂłt Ă©s borsot. Alaposan dolgozd össze a masszĂĄt.
A kimchi Ăze dominĂĄns, ezĂ©rt kĂłstold meg a töltelĂ©ket, Ă©s szĂŒksĂ©g szerint igazĂtsd a fƱszerezĂ©st. Ha tĂșl savanyĂș, adj hozzĂĄ egy kis cukrot.
Minden mandu tĂ©sztalap közepĂ©re tegyĂ©l egy teĂĄskanĂĄlnyi töltelĂ©ket. NedvesĂtsd be a szĂ©lĂ©t vĂzzel, hajtsd fĂ©lbe, majd csipkĂ©zd össze, hogy jĂłl zĂĄrĂłdjon. Figyelj arra, hogy a töltelĂ©k ne szivĂĄrogjon ki.
A tĂ©szta szĂ©leit alaposan nedvesĂtsd be vĂzzel, hogy jĂłl összeragadjanak. A csipkĂ©zĂ©s nem csak dekoratĂv, de segĂt a lezĂĄrĂĄsban is. Ha a tĂ©szta szakad, hasznĂĄlj egy kis lisztet a gyĂșrĂłdeszkĂĄn.
Egy tapadĂĄsmentes serpenyĆben forrĂłsĂts fel egy evĆkanĂĄl növĂ©nyi olajat. Tedd bele a mandukat Ă©s sĂŒsd 2-3 percig, amĂg az aljuk aranybarna nem lesz.
A serpenyĆ legyen elĂ©g forrĂł, hogy a manduk alja gyorsan megpiruljon, de ne Ă©gesd meg. A tapadĂĄsmentes serpenyĆ elengedhetetlen, hogy ne ragadjanak le.
Ănts a serpenyĆbe 100 ml vizet, fedd le, Ă©s pĂĄrold 5-6 percig, amĂg a vĂz elpĂĄrolog. EzĂĄltal a tĂ©szta megpuhul, a belseje pedig ĂĄtfĆ.
A vĂz mennyisĂ©ge fĂŒgg a serpenyĆ mĂ©retĂ©tĆl Ă©s a hĆfoktĂłl. Figyeld, hogy a vĂz elpĂĄrologjon, de a manduk ne Ă©gjenek le. Ha szĂŒksĂ©ges, csökkentsd a hĆfokot.
MiutĂĄn a vĂz elpĂĄrolgott, vedd le a fedĆt, Ă©s sĂŒsd mĂ©g 1-2 percig, hogy az alja Ășjra ropogĂłs legyen. Ez adja meg a klasszikus textĂșrĂĄt.
Ebben a szakaszban figyelj oda, mert a manduk könnyen leĂ©ghetnek. Ha szĂŒksĂ©ges, adj hozzĂĄ egy kevĂ©s olajat a serpenyĆbe.
TĂĄlald szĂłjaszĂłszos vagy csĂpĆs mĂĄrtogatĂłval. SzĂłrd meg aprĂtott ĂșjhagymĂĄval vagy pirĂtott szezĂĄmmaggal a tĂĄlalĂĄs elĆtt a mĂ©g autentikusabb ĂzĂ©lmĂ©nyĂ©rt.
A szezĂĄmmag pirĂtva mĂ©g intenzĂvebb Ăzt ad. A mĂĄrtogatĂłshoz keverhetsz egy kis ecetet is a szĂłjaszĂłszba.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.