A kimchit aprítsd finomra, majd egy konyharuhában nyomkodd ki, hogy a felesleges folyadék eltávozzon. Ez megakadályozza, hogy a töltelék túl nedves legyen.
A kimchi savanyúsága ízlés szerint állítható azzal, hogy mennyire alaposan nyomkodod ki a levét. Ha kevésbé savanyúan szereted, alaposabban nyomkodd ki.
A tofut morzsold szét, majd konyharuhával nyomkodd ki a nedvességet. Ez fontos lépés, hogy a mandu ne legyen túl lágy vagy pépes állagú.
A tofu minél szárazabb, annál jobb lesz a töltelék állaga. Használhatsz extra kemény tofut is, ami kevesebb vizet tartalmaz.
Az újhagymát karikázd fel, a fokhagymát és a gyömbért reszeld le. Egy tálban keverd össze a darált húst, kimchit, tofut, újhagymát, fokhagymát, gyömbért, szójaszószt, szezámolajat, sót és borsot. Alaposan dolgozd össze a masszát.
A kimchi íze domináns, ezért kóstold meg a tölteléket, és szükség szerint igazítsd a fűszerezést. Ha túl savanyú, adj hozzá egy kis cukrot.
Minden mandu tésztalap közepére tegyél egy teáskanálnyi tölteléket. Nedvesítsd be a szélét vízzel, hajtsd félbe, majd csipkézd össze, hogy jól záródjon. Figyelj arra, hogy a töltelék ne szivárogjon ki.
A tészta széleit alaposan nedvesítsd be vízzel, hogy jól összeragadjanak. A csipkézés nem csak dekoratív, de segít a lezárásban is. Ha a tészta szakad, használj egy kis lisztet a gyúródeszkán.
Egy tapadásmentes serpenyőben forrósíts fel egy evőkanál növényi olajat. Tedd bele a mandukat és süsd 2-3 percig, amíg az aljuk aranybarna nem lesz.
A serpenyő legyen elég forró, hogy a manduk alja gyorsan megpiruljon, de ne égesd meg. A tapadásmentes serpenyő elengedhetetlen, hogy ne ragadjanak le.
Önts a serpenyőbe 100 ml vizet, fedd le, és párold 5-6 percig, amíg a víz elpárolog. Ezáltal a tészta megpuhul, a belseje pedig átfő.
A víz mennyisége függ a serpenyő méretétől és a hőfoktól. Figyeld, hogy a víz elpárologjon, de a manduk ne égjenek le. Ha szükséges, csökkentsd a hőfokot.
Miután a víz elpárolgott, vedd le a fedőt, és süsd még 1-2 percig, hogy az alja újra ropogós legyen. Ez adja meg a klasszikus textúrát.
Ebben a szakaszban figyelj oda, mert a manduk könnyen leéghetnek. Ha szükséges, adj hozzá egy kevés olajat a serpenyőbe.
Tálald szójaszószos vagy csípős mártogatóval. Szórd meg aprított újhagymával vagy pirított szezámmaggal a tálalás előtt a még autentikusabb ízélményért.
A szezámmag pirítva még intenzívebb ízt ad. A mártogatóshoz keverhetsz egy kis ecetet is a szójaszószba.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.