Keverd össze a lisztet, cukrot, élesztőt és sót. Öntsd hozzá a langyos vizet, majd alaposan gyúrd össze, amíg sima, rugalmas tésztát kapsz. Tipp: ha túl száraz, adj hozzá egy kevés vizet, ha túl ragacsos, kevés liszt segíthet.
A liszt minősége befolyásolja a tészta állagát. Használj jó minőségű, magas sikértartalmú lisztet.
Letakarva keleszd a tésztát meleg helyen legalább 1 órán át, míg duplájára nő. Tipp: ha hűvös a konyha, tedd a tálat a sütőbe, csupán a világítást bekapcsolva – a hő segíti a kelést.
A tészta kelesztéséhez a legjobb hőmérséklet 25-30°C. Ha nincs meleg helyed, használhatsz kelesztő tálat is.
A megkelt tésztát oszd 8 részre. Formázz belőlük ovális korongokat, hajtsd őket félbe, sütőpapírral elválasztva helyezd őket párolóba, és pihentesd 15 percig. Ezután párold közepes lángon 10-12 percig. Tipp: a fedőt ne nyisd ki közben, mert a gőz hirtelen távozása összeeshet a bucit.
A párolásnál figyelj, hogy a víz ne érje a bucikat. Használj párolóbetétet vagy bambusz párolót.
A marhahúst szeleteld nagyon vékony csíkokra. Egy keverőtálban keverd össze a szójaszószt, barnacukrot, reszelt körtét, aprított fokhagymát, gyömbért és szezámolajat. Forgasd bele a húst és pácolt 30 perctől akár 1 órán át. Tipp: a körte természetes enzimei puhítják a húst.
A hús pácolásához használhatsz zipzáras zacskót is, így egyenletesebben éri a pác.
Forrósíts fel egy serpenyőt, és nagy lángon pirítsd meg a bepácolt marhahúst, amíg karamellizálódik és átsül. Ne zsúfold túl a serpenyőt, különben főni kezd. Tipp: dolgozz adagokban, hogy piruljon, ne párolódjon.
A serpenyőnek nagyon forrónak kell lennie, hogy a hús gyorsan piruljon és ne száradjon ki.
Az újhagymát szeleteld vékonyra. A tálaláshoz nyisd szét a bucikat, töltsd meg a sült bulgogival, szórd meg friss újhagymával és kevés szezámmaggal.
A bucikba tehetsz más zöldségeket is, például uborkát, sárgarépát vagy salátát.
Tálald melegen. Tipp: kínálhatod mellé plusz szójaszószt vagy csípős szószt is az extra ízért.
A bulgogi mellé kínálhatsz kimchit vagy más koreai köretet is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.