Keverd össze a lisztet, cukrot, Ă©lesztĆt Ă©s sĂłt. Ăntsd hozzĂĄ a langyos vizet, majd alaposan gyĂșrd össze, amĂg sima, rugalmas tĂ©sztĂĄt kapsz. Tipp: ha tĂșl szĂĄraz, adj hozzĂĄ egy kevĂ©s vizet, ha tĂșl ragacsos, kevĂ©s liszt segĂthet.
A liszt minĆsĂ©ge befolyĂĄsolja a tĂ©szta ĂĄllagĂĄt. HasznĂĄlj jĂł minĆsĂ©gƱ, magas sikĂ©rtartalmĂș lisztet.
Letakarva keleszd a tĂ©sztĂĄt meleg helyen legalĂĄbb 1 ĂłrĂĄn ĂĄt, mĂg duplĂĄjĂĄra nĆ. Tipp: ha hƱvös a konyha, tedd a tĂĄlat a sĂŒtĆbe, csupĂĄn a vilĂĄgĂtĂĄst bekapcsolva â a hĆ segĂti a kelĂ©st.
A tĂ©szta kelesztĂ©sĂ©hez a legjobb hĆmĂ©rsĂ©klet 25-30°C. Ha nincs meleg helyed, hasznĂĄlhatsz kelesztĆ tĂĄlat is.
A megkelt tĂ©sztĂĄt oszd 8 rĂ©szre. FormĂĄzz belĆlĂŒk ovĂĄlis korongokat, hajtsd Ćket fĂ©lbe, sĂŒtĆpapĂrral elvĂĄlasztva helyezd Ćket pĂĄrolĂłba, Ă©s pihentesd 15 percig. EzutĂĄn pĂĄrold közepes lĂĄngon 10-12 percig. Tipp: a fedĆt ne nyisd ki közben, mert a gĆz hirtelen tĂĄvozĂĄsa összeeshet a bucit.
A pĂĄrolĂĄsnĂĄl figyelj, hogy a vĂz ne Ă©rje a bucikat. HasznĂĄlj pĂĄrolĂłbetĂ©tet vagy bambusz pĂĄrolĂłt.
A marhahĂșst szeleteld nagyon vĂ©kony csĂkokra. Egy keverĆtĂĄlban keverd össze a szĂłjaszĂłszt, barnacukrot, reszelt körtĂ©t, aprĂtott fokhagymĂĄt, gyömbĂ©rt Ă©s szezĂĄmolajat. Forgasd bele a hĂșst Ă©s pĂĄcolt 30 perctĆl akĂĄr 1 ĂłrĂĄn ĂĄt. Tipp: a körte termĂ©szetes enzimei puhĂtjĂĄk a hĂșst.
A hĂșs pĂĄcolĂĄsĂĄhoz hasznĂĄlhatsz zipzĂĄras zacskĂłt is, Ăgy egyenletesebben Ă©ri a pĂĄc.
ForrĂłsĂts fel egy serpenyĆt, Ă©s nagy lĂĄngon pirĂtsd meg a bepĂĄcolt marhahĂșst, amĂg karamellizĂĄlĂłdik Ă©s ĂĄtsĂŒl. Ne zsĂșfold tĂșl a serpenyĆt, kĂŒlönben fĆni kezd. Tipp: dolgozz adagokban, hogy piruljon, ne pĂĄrolĂłdjon.
A serpenyĆnek nagyon forrĂłnak kell lennie, hogy a hĂșs gyorsan piruljon Ă©s ne szĂĄradjon ki.
Az ĂșjhagymĂĄt szeleteld vĂ©konyra. A tĂĄlalĂĄshoz nyisd szĂ©t a bucikat, töltsd meg a sĂŒlt bulgogival, szĂłrd meg friss ĂșjhagymĂĄval Ă©s kevĂ©s szezĂĄmmaggal.
A bucikba tehetsz mås zöldségeket is, példåul uborkåt, sårgarépåt vagy salåtåt.
TĂĄlald melegen. Tipp: kĂnĂĄlhatod mellĂ© plusz szĂłjaszĂłszt vagy csĂpĆs szĂłszt is az extra ĂzĂ©rt.
A bulgogi mellĂ© kĂnĂĄlhatsz kimchit vagy mĂĄs koreai köretet is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.