Korianderes paradicsomsalsa tálalva

Korianderes paradicsomsalsa

A korianderes paradicsomsalsa a mexikói konyha egyik legismertebb és legnépszerűbb kísérője. Az egyszerű alapanyagok és a friss fűszerek kombinációja teszi ezt a receptet ellenállhatatlanná. Mexikóban a salsát szinte minden étkezéshez fogyasztják, legyen az taco, nachos vagy grillezett húsok. A lime leve és a koriander frissessége tökéletesen kiegészíti a paradicsom édes-savanykás ízét, miközben a csili enyhe csípősséget ad a szósznak. Készítsd el otthon, és hozd el a mexikói ízeket az asztalodra!

Előkészület 15 perc
Elkészítés 0 perc
Teljes 15 perc
120 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
4 db Érett paradicsom
15 g Friss koriander
1 db Lilahagyma
1 gerezd Fokhagyma
1 db Zöld csili
1 db Friss lime leve
1 tk.
1 ek. Olívaolaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Mosd meg a paradicsomokat, és vágd őket apró kockákra. A kisebb kockák könnyebben elkeverednek a többi hozzávalóval.

    A paradicsomokat hámozhatod is, ha nem szereted a héjukat. Ehhez forrázd le őket, majd húzd le a héjukat.

    2

    Aprítsd fel a lilahagymát és a fokhagymát finomra. Ez segít, hogy az ízek jobban eloszoljanak a salsában.

    A lilahagyma enyhébb ízű, mint a vöröshagyma, de helyettesítheted vele, ha nincs lilahagymád.

    3

    Vágd vékony szeletekre a zöld csilit, majd aprítsd fel a friss koriandert.

    A csili magjait távolítsd el, ha nem szereted a túl csípős ízt. A koriander mennyiségét ízlés szerint állítsd be.

    4

    Egy közepes tálban keverd össze a paradicsomot, lilahagymát, fokhagymát, csilit és koriandert. Ügyelj rá, hogy minden egyenletesen eloszoljon.

    Kíméletesen keverd össze a hozzávalókat, hogy a paradicsom ne törjön össze.

    5

    Facsard rá a lime levét, add hozzá az olívaolajat és a sót. Keverd össze alaposan, hogy az ízek összeérjenek.

    A lime levét frissen facsard ki. Az olívaolaj opcionális, de selymesebb állagot ad a salsának.

    6

    Hagyd állni a salsát hűtőben legalább 30 percig, hogy az ízek összeérjenek. Tálalás előtt keverd át még egyszer.

    A hűtés segít, hogy az ízek jobban összeérjenek. A salsa hűtőben 2-3 napig tárolható.