Mosd meg a paradicsomokat, és vágd őket apró kockákra. A kisebb kockák könnyebben elkeverednek a többi hozzávalóval.
A paradicsomokat hámozhatod is, ha nem szereted a héjukat. Ehhez forrázd le őket, majd húzd le a héjukat.
Aprítsd fel a lilahagymát és a fokhagymát finomra. Ez segít, hogy az ízek jobban eloszoljanak a salsában.
A lilahagyma enyhébb ízű, mint a vöröshagyma, de helyettesítheted vele, ha nincs lilahagymád.
Vágd vékony szeletekre a zöld csilit, majd aprítsd fel a friss koriandert.
A csili magjait távolítsd el, ha nem szereted a túl csípős ízt. A koriander mennyiségét ízlés szerint állítsd be.
Egy közepes tálban keverd össze a paradicsomot, lilahagymát, fokhagymát, csilit és koriandert. Ügyelj rá, hogy minden egyenletesen eloszoljon.
Kíméletesen keverd össze a hozzávalókat, hogy a paradicsom ne törjön össze.
Facsard rá a lime levét, add hozzá az olívaolajat és a sót. Keverd össze alaposan, hogy az ízek összeérjenek.
A lime levét frissen facsard ki. Az olívaolaj opcionális, de selymesebb állagot ad a salsának.
Hagyd állni a salsát hűtőben legalább 30 percig, hogy az ízek összeérjenek. Tálalás előtt keverd át még egyszer.
A hűtés segít, hogy az ízek jobban összeérjenek. A salsa hűtőben 2-3 napig tárolható.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.