Korma marhahússal gazdag, krémes szószban tálalva, friss korianderrel díszítve.

Korma marhahússal

A Korma marhahússal egy klasszikus indiai étel, amely gazdag ízvilágáról és krémes állagáról ismert. Az étel története az indiai Mogul birodalomhoz vezethető vissza, ahol az ínycsiklandó fűszereket, tejszínt és mandulát használták. A marhahús és a gazdag szósz kombinációja tökéletes harmóniát alkot, míg a friss koriander díszítés igazi frissességet ad az ételnek. Ez a recept tökéletes választás egy különleges vacsorához vagy családi étkezéshez.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 40 perc
Teljes 1 óra
1500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Marhahús
1 db Hagyma
3 gerezd Fokhagyma
2 cm Friss gyömbér
150 ml Tejszín
100 ml Tej
50 g Mandula
2 ek. Olívaolaj
1 tk. Kömény
1 cs. Fahéj
1 tk. Koriander
1 tk. Kurkumapor
2 ek. Paprika
1 tk.
1 cs. Friss koriander

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A marhahúst vágjuk kockákra, hogy gyorsabban és egyenletesebben átsüljön. A hagymát finomra vágjuk, a fokhagymát és a gyömbért reszeljük le.

    A marhahús legyen friss, és próbáljunk egyforma méretű kockákat vágni, hogy egyenletesen süljenek.

    2

    A mandulát pirítsuk meg egy serpenyőben, majd daráljuk le, hogy pasztát készítsünk belőle.

    A mandula pörkölése előtt ellenőrizzük, hogy a serpenyő ne legyen túl forró, mert könnyen megéghet.

    3

    A hagymát és fokhagymát egy serpenyőben, közepes lángon, olívaolajban pirítsuk üvegesre.

    Ne pirítsuk túl a hagymát, mert könnyen keserűvé válhat. A cél, hogy üveges legyen, ne barnuljon meg túlzottan.

    4

    Adjuk hozzá a reszelt gyömbért, a köményt, fahéjat, koriandert, kurkumát és paprikát, majd pirítsuk 1-2 percig.

    A fűszereket mindig pirítsuk meg egy kicsit, hogy jobban kioldódjanak az ízek.

    5

    Ezután adjuk hozzá a marhahúst, és keverjük alaposan össze, hogy a fűszerek minden darabot bevonjanak. Pirítsuk, amíg a marhahús minden oldala meg nem barnul.

    A marhahús ne legyen túl sokáig a serpenyőben, hogy ne száradjon ki.

    6

    Öntsük hozzá a tejet és a tejszínt, majd keverjük jól össze. Főzzük, míg a hús teljesen megpuhul, és a szósz besűrűsödik.

    A tejszín és a tej kombinációja gazdag, krémes szószt ad. Ha szükséges, adjunk hozzá egy kis vizet a megfelelő állag eléréséhez.

    7

    A végén adjuk hozzá a mandulapasztát, és jól keverjük össze. Főzzük még 5 percig.

    A mandulapasztától sűrűbb és gazdagabb ízű lesz a szósz.

    8

    Tálaljuk friss korianderlevelekkel díszítve, és élvezzük a gazdag korma ízét.

    A koriander frissessége tökéletesen kiegészíti a gazdag ízvilágot.