Körtés és gorgonzolás gnocchi tálalva

Körtés és gorgonzolás gnocchi

A körtés és gorgonzolás gnocchi az édes és sós ízek tökéletes egyensúlyát nyújtja. Az olasz gnocchi puhasága remekül párosul a karamellizált körte édességével és a gorgonzola intenzív, sós karakterével. A durvára vágott dió extra ropogós textúrát ad az ételnek, míg egy kevés méz kellemesen kiemeli az ízeket. Ez a recept tökéletes választás egy elegáns vacsorához vagy egy különleges alkalomra, amikor valami igazán különleges fogással szeretnél elkápráztatni másokat.

Előkészület 30 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 40 perc
780 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Burgonya
150 g Liszt
1 db Tojás
150 g Körte
100 g Gorgonzola sajt
100 ml Tejszín
30 g Vaj
20 g Méz
50 g Dió
1 tk.
1 tk. Frissen őrölt fekete bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Főzd meg a burgonyát héjában sós vízben kb. 20 perc alatt, amíg teljesen meg nem puhul.

    A burgonyát szúrd meg villával főzés előtt, hogy ne repedjen szét. Akkor van kész, ha a villa könnyen beleszalad.

    2

    Hámozd meg a burgonyát, majd még melegen törd át egy krumplinyomón vagy villával egy tálban.

    A krumplinyomóval simább állagot érhetsz el, mint a villával. Fontos, hogy a burgonyát még melegen törd át, mert így könnyebb és a gnocchi állaga jobb lesz.

    3

    Hagyd a tört burgonyát kissé kihűlni, majd add hozzá a tojást, a sót és a lisztet. Gyúrd össze egy lágy, de nem ragacsos tésztává.

    A burgonya hűljön ki annyira, hogy ne égesse meg a kezed, de ne legyen teljesen hideg. A liszt mennyisége függ a burgonya víztartalmától, ezért fokozatosan adagold.

    4

    Oszd a tésztát több részre, és sodord ki hengerekké. Egy éles késsel vágd kb. 2 cm-es darabokra.

    A tésztát lisztezett felületen sodord, hogy ne ragadjon. A késsel határozott mozdulatokkal vágd a gnocchikat.

    5

    Forralj fel egy nagy lábos vizet, majd adj hozzá sót. Főzd a gnocchikat kis adagokban, amíg fel nem jönnek a víz felszínére (kb. 2 perc), majd szűrd le őket.

    A gnocchikat akkor vedd ki a vízből, amikor feljöttek a felszínre, különben túlfőnek és szétesnek. Használj szűrőkanalat a kiszedéshez.

    6

    Egy serpenyőben olvaszd meg a vajat, majd pirítsd meg benne a felkockázott körtét, amíg kissé karamellizálódik.

    A körtét ne pirítsd túl, mert megéghet. Akkor jó, ha a szélei enyhén megbarnulnak.

    7

    Öntsd hozzá a tejszínt, majd keverd el benne az apróra morzsolt gorgonzola sajtot, és hagyd, hogy a sajt teljesen elolvadjon.

    Használj magas zsírtartalmú tejszínt, hogy a mártás krémes legyen. A gorgonzola sajtot hagyd teljesen elolvadni, hogy a mártás homogén legyen.

    8

    Adj hozzá egy kevés mézet, majd óvatosan forgasd bele a kifőtt gnocchikat a körtés-gorgonzolás mártásba, hogy minden darabot bevonjon.

    A méz mennyiségét ízlés szerint állítsd be. Óvatosan forgasd bele a gnocchikat, hogy ne törjenek össze.

    9

    Szórd meg durvára vágott dióval és frissen őrölt fekete borssal a tökéletes ízhatás érdekében.

    A dió helyett használhatsz más magvakat is, például mandulát vagy pisztáciát. A frissen őrölt fekete bors kiemeli az ízeket.

    10

    Tálald azonnal, egy kevés extra gorgonzolával és mézzel meglocsolva!

    A tálalásnál használhatsz friss rozmaringot vagy kakukkfüvet is a még különlegesebb ízhatásért.