Főzd meg a burgonyát héjában sós vízben kb. 20 perc alatt, amíg teljesen meg nem puhul.
A burgonyát szúrd meg villával főzés előtt, hogy ne repedjen szét. Akkor van kész, ha a villa könnyen beleszalad.
Hámozd meg a burgonyát, majd még melegen törd át egy krumplinyomón vagy villával egy tálban.
A krumplinyomóval simább állagot érhetsz el, mint a villával. Fontos, hogy a burgonyát még melegen törd át, mert így könnyebb és a gnocchi állaga jobb lesz.
Hagyd a tört burgonyát kissé kihűlni, majd add hozzá a tojást, a sót és a lisztet. Gyúrd össze egy lágy, de nem ragacsos tésztává.
A burgonya hűljön ki annyira, hogy ne égesse meg a kezed, de ne legyen teljesen hideg. A liszt mennyisége függ a burgonya víztartalmától, ezért fokozatosan adagold.
Oszd a tésztát több részre, és sodord ki hengerekké. Egy éles késsel vágd kb. 2 cm-es darabokra.
A tésztát lisztezett felületen sodord, hogy ne ragadjon. A késsel határozott mozdulatokkal vágd a gnocchikat.
Forralj fel egy nagy lábos vizet, majd adj hozzá sót. Főzd a gnocchikat kis adagokban, amíg fel nem jönnek a víz felszínére (kb. 2 perc), majd szűrd le őket.
A gnocchikat akkor vedd ki a vízből, amikor feljöttek a felszínre, különben túlfőnek és szétesnek. Használj szűrőkanalat a kiszedéshez.
Egy serpenyőben olvaszd meg a vajat, majd pirítsd meg benne a felkockázott körtét, amíg kissé karamellizálódik.
A körtét ne pirítsd túl, mert megéghet. Akkor jó, ha a szélei enyhén megbarnulnak.
Öntsd hozzá a tejszínt, majd keverd el benne az apróra morzsolt gorgonzola sajtot, és hagyd, hogy a sajt teljesen elolvadjon.
Használj magas zsírtartalmú tejszínt, hogy a mártás krémes legyen. A gorgonzola sajtot hagyd teljesen elolvadni, hogy a mártás homogén legyen.
Adj hozzá egy kevés mézet, majd óvatosan forgasd bele a kifőtt gnocchikat a körtés-gorgonzolás mártásba, hogy minden darabot bevonjon.
A méz mennyiségét ízlés szerint állítsd be. Óvatosan forgasd bele a gnocchikat, hogy ne törjenek össze.
Szórd meg durvára vágott dióval és frissen őrölt fekete borssal a tökéletes ízhatás érdekében.
A dió helyett használhatsz más magvakat is, például mandulát vagy pisztáciát. A frissen őrölt fekete bors kiemeli az ízeket.
Tálald azonnal, egy kevés extra gorgonzolával és mézzel meglocsolva!
A tálalásnál használhatsz friss rozmaringot vagy kakukkfüvet is a még különlegesebb ízhatásért.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.