Készítsd elő a hozzávalókat: mérd ki a mandulalisztet, porcukrot és a tojásfehérjét.
A pontos mérés nagyon fontos a macaron sikeréhez, használj digitális mérleget a legjobb eredmény érdekében.
Egy tálban keverd össze a mandulalisztet és a porcukrot. Az egész keveréket egy szitán átpasszírozd, hogy ne maradjanak benne darabos részek.
A szitálás elengedhetetlen, hogy a macaronok felülete sima legyen. Ha nincs otthon szita, használhatsz finom lyukú szűrőt is.
A tojásfehérjét egy keverőtálban kezd el habbá verni, majd fokozatosan add hozzá a granulált cukrot. Addig verjük, amíg kemény csúcsokat nem képez, és fényes lesz.
A tojásfehérje legyen szobahőmérsékletű, így könnyebben felverődik. A cukrot lassan adagold, hogy a hab stabil maradjon. Használj robotgépet a legjobb eredményhez.
A mandulalisztes-porcukros keveréket óvatosan forgatva add hozzá a felvert tojásfehérjéhez. Ne keverd túl, hogy ne essen össze a hab.
Ez a legkritikusabb pont! Óvatosan, alulról felfelé forgatva keverd össze a két részt. Ha túl sokáig kevered, a hab összeesik, és a macaron nem lesz szép.
A masszát egy sütőpapíros tepsire adagold, használj egy habzsákot a tökéletes kör alakú macaronok kialakításához.
Használj egy sablont a sütőpapír alatt, hogy egyforma méretű köröket tudj nyomni. A habzsákot tartsd függőlegesen és egyenletes nyomással adagold a masszát.
Hagyd a kész macaronokat szobahőmérsékleten pihenni 30-60 percig, hogy a tetejük egy vékony kérget képezzen.
A pihentetés elengedhetetlen a 'lábacska' kialakulásához. Érintsd meg a macaronok tetejét, ha nem ragad, akkor jó.
Melegítsd elő a sütőt 150 °C-ra (légkeveréses), majd süsd a macaronokat 12-15 percig. Az aljuknak könnyen el kell válniuk a sütőpapírtól.
A sütési idő és hőmérséklet sütőfüggő, ezért figyelj oda! Ha a macaronok teteje megbarnul, csökkentsd a hőmérsékletet. Ha légkeveréses a sütőd, akkor az ideális. Ha nem, akkor kicsit magasabb hőfokon kell sütni.
A körtés töltelékhez a friss körtét hámozd meg és pürésítsd. A fehér csokoládét olvaszd meg vízgőz felett, majd keverd össze a vajjal, tejszínnel és a körtével.
A körtét érdemes először megpárolni, hogy lágyabb legyen és könnyebben pürésíthető. A fehér csokoládét óvatosan olvaszd, nehogy megégjen.
Keverd simára a körtés-fehér csokoládé ganache-t, majd hagyd kihűlni.
A ganache-t hűtőben hagyd kihűlni, hogy sűrűbb legyen és könnyebben tölthető.
A kihűlt macaronokat töltsd meg a körtés ganache-sal, majd a tetejüket zárd le egy másik macaronnal.
A töltéshez használj habzsákot, így egyenletesebb és szebb lesz a végeredmény. A macaronokat óvatosan nyomd össze, hogy a töltelék ne folyjon ki.
A kész macaronokat hagyd pihenni egy-két órát, hogy az ízek összeérjenek.
A pihentetés segít, hogy a macaronok külső rétege megpuhuljon és az ízek összeérjenek. Hűtőben pihentesd, ha meleg van.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.