Körtés macaron tálalva

Körtés macaron

A macaron története Franciaországban kezdődött, és azóta világszerte elterjedt. A körtés változat egy frissítő, gyümölcsös desszert, mely a körte gazdag ízét és a fehér csokoládé krémességét ötvözi. Ez a macaron ideális választás a gyümölcsök kedvelőinek, akik valami egyedi édességet szeretnének készíteni. A körtés macaronok a legjobb, ha egy-két órát pihennek, hogy az ízek összeérjenek, és az édesség igazán harmonikus legyen.

Előkészület 40 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 55 perc
220 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 12
150 g Mandulaliszt
150 g Porcukor
120 g Tojáshab
50 g Granulált cukor
100 g Friss körte
60 g Vaj
50 ml Tejszín
100 g Fehér csokoládé

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Készítsd elő a hozzávalókat: mérd ki a mandulalisztet, porcukrot és a tojásfehérjét.

    A pontos mérés nagyon fontos a macaron sikeréhez, használj digitális mérleget a legjobb eredmény érdekében.

    2

    Egy tálban keverd össze a mandulalisztet és a porcukrot. Az egész keveréket egy szitán átpasszírozd, hogy ne maradjanak benne darabos részek.

    A szitálás elengedhetetlen, hogy a macaronok felülete sima legyen. Ha nincs otthon szita, használhatsz finom lyukú szűrőt is.

    3

    A tojásfehérjét egy keverőtálban kezd el habbá verni, majd fokozatosan add hozzá a granulált cukrot. Addig verjük, amíg kemény csúcsokat nem képez, és fényes lesz.

    A tojásfehérje legyen szobahőmérsékletű, így könnyebben felverődik. A cukrot lassan adagold, hogy a hab stabil maradjon. Használj robotgépet a legjobb eredményhez.

    4

    A mandulalisztes-porcukros keveréket óvatosan forgatva add hozzá a felvert tojásfehérjéhez. Ne keverd túl, hogy ne essen össze a hab.

    Ez a legkritikusabb pont! Óvatosan, alulról felfelé forgatva keverd össze a két részt. Ha túl sokáig kevered, a hab összeesik, és a macaron nem lesz szép.

    5

    A masszát egy sütőpapíros tepsire adagold, használj egy habzsákot a tökéletes kör alakú macaronok kialakításához.

    Használj egy sablont a sütőpapír alatt, hogy egyforma méretű köröket tudj nyomni. A habzsákot tartsd függőlegesen és egyenletes nyomással adagold a masszát.

    6

    Hagyd a kész macaronokat szobahőmérsékleten pihenni 30-60 percig, hogy a tetejük egy vékony kérget képezzen.

    A pihentetés elengedhetetlen a 'lábacska' kialakulásához. Érintsd meg a macaronok tetejét, ha nem ragad, akkor jó.

    7

    Melegítsd elő a sütőt 150 °C-ra (légkeveréses), majd süsd a macaronokat 12-15 percig. Az aljuknak könnyen el kell válniuk a sütőpapírtól.

    A sütési idő és hőmérséklet sütőfüggő, ezért figyelj oda! Ha a macaronok teteje megbarnul, csökkentsd a hőmérsékletet. Ha légkeveréses a sütőd, akkor az ideális. Ha nem, akkor kicsit magasabb hőfokon kell sütni.

    8

    A körtés töltelékhez a friss körtét hámozd meg és pürésítsd. A fehér csokoládét olvaszd meg vízgőz felett, majd keverd össze a vajjal, tejszínnel és a körtével.

    A körtét érdemes először megpárolni, hogy lágyabb legyen és könnyebben pürésíthető. A fehér csokoládét óvatosan olvaszd, nehogy megégjen.

    9

    Keverd simára a körtés-fehér csokoládé ganache-t, majd hagyd kihűlni.

    A ganache-t hűtőben hagyd kihűlni, hogy sűrűbb legyen és könnyebben tölthető.

    10

    A kihűlt macaronokat töltsd meg a körtés ganache-sal, majd a tetejüket zárd le egy másik macaronnal.

    A töltéshez használj habzsákot, így egyenletesebb és szebb lesz a végeredmény. A macaronokat óvatosan nyomd össze, hogy a töltelék ne folyjon ki.

    11

    A kész macaronokat hagyd pihenni egy-két órát, hogy az ízek összeérjenek.

    A pihentetés segít, hogy a macaronok külső rétege megpuhuljon és az ízek összeérjenek. Hűtőben pihentesd, ha meleg van.