Nyújtsd ki a leveles tésztát két egyforma méretű lapra. Süsd őket előmelegített sütőben 200°C-on 12-15 percig, amíg aranybarna nem lesz.
Fontos, hogy a tészta aranybarna legyen, de ne égjen meg. Ha túl gyorsan barnul, csökkentsd a sütő hőmérsékletét.
Forrald fel a tejet a vaníliás cukorral, majd húzd le a tűzről.
A vaníliás cukor helyett használhatsz vanília kivonatot vagy vaníliarudat is a még intenzívebb ízért. Ha vaníliarudat használsz, a kikapart magokat add a tejhez, a rudat pedig főzd bele, majd vedd ki.
Keverd össze a tojássárgáját a cukorral és a pudingporral, majd lassan adagold hozzá a forró tejet, folyamatos keverés mellett.
A forró tejet lassan, vékony sugárban csorgasd a tojássárgájás keverékhez, miközben folyamatosan kevered, hogy a tojás ne rántódjon meg.
Tedd vissza a keveréket a tűzre, és főzd sűrűre. Hagyd hűlni szobahőmérsékleten.
Folyamatosan keverd a krémet, amíg sűrűsödik, hogy ne égjen le az alja. Ha kész, takard le fóliával, hogy ne bőrösödjön meg a teteje hűlés közben.
Verd fel a tejszínt kemény habbá, majd óvatosan keverd bele a vaníliás krémbe.
A tejszín legyen nagyon hideg, amikor felvered, így könnyebben keményedik. A krémet óvatosan forgasd bele a tejszínhabba, hogy a hab ne törjön össze.
Helyezd az egyik sült tésztalapot egy tepsi aljára, majd simítsd rá a vaníliás krémet.
A tésztalap legyen teljesen kihűlve, mielőtt a krémet rákened, különben a krém megolvadhat.
Fedd be a másik tésztalappal, és óvatosan nyomkodd le. Tedd a hűtőbe legalább 2 órára.
A hűtés során a krém megszilárdul, és a tészta is megpuhul egy kicsit. A krémes akkor lesz igazán finom, ha legalább 2 órát hűtjük.
Tálalás előtt szórd meg porcukorral, és szeleteld fel egyenlő részekre.
A porcukrot közvetlenül tálalás előtt szórd rá, mert a hűtőben állva felszívja a nedvességet.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.