Az élesztőt egy kis meleg vízben oldd fel és hagyd pihenni 5-10 percig, amíg habos nem lesz.
Ne használd túl forró vizet, mert az elpusztíthatja az élesztőt.
A lisztet, cukrot, sót, és tojást egy tálba öntsd, majd add hozzá a felfuttatott élesztőt, és dolgozd ki a tésztát.
Ha a tészta túl ragacsos, adj hozzá még egy kevés lisztet, hogy könnyen formázható legyen.
A tésztát hagyd kelni 1 órán át, amíg duplájára nem nő.
A tésztát egy meleg helyen pihentesd, így gyorsabban kelni fog.
Közben készítsd el a pekándiós tölteléket: a pekándiót vágd apróra, és keverd össze a barna cukorral, fahéjjal és megolvasztott vajjal.
A pekándiót egy kicsit megpiríthatod a serpenyőben, hogy még intenzívebb ízt kapjon.
A megkelt tésztát nyújtsd ki egy téglalap alakúra, és kend meg a pekándiós töltelékkel.
Ne túl vékonyra nyújtsd a tésztát, hogy a töltelék ne csússzon ki belőle.
A tésztát tekerd fel, majd vágd félbe, és kanyarítsd össze úgy, hogy egy kringle formát kapj.
A tésztát óvatosan tekerd fel, hogy a töltelék egyenletesen eloszoljon.
Tedd a kész formát a sütőbe, és süsd 180°C-on 25-30 percig, amíg szép aranybarna nem lesz.
Ha a teteje túl gyorsan barnul, fedd le alufóliával, hogy tovább sülhessen a tészta.
Miután kisült, hagyd hűlni, majd szeleteld fel és tálald.
Ez a sütemény a legfinomabb frissen, de egy éjszakán át is megőrzi a frissességét.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.