Krumkake kávékrémmel tálalva, reszelt csokoládéval

Krumkake kávékrémmel

A Krumkake egy hagyományos norvég édesség, amelyet általában ünnepi alkalmakkor készítenek. Az eredeti változatban a tésztát egy speciális sütőben készítik, amelynek hatására a tészta vékony és ropogós lesz. A gluténmentes verzióval a receptet azok is élvezhetik, akik elkerülik a glutént, de nem szeretnének lemondani a klasszikus ízekről. A kávékrém a krumkake töltelékeként egy gazdag, krémes ízt ad, amely különlegessé teszi ezt a finom desszertet.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 45 perc
1200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
150 g Gluténmentes liszt
100 g Cukor
2 db Tojás
100 g Vaj
1 tk. Vaníliás cukor
120 ml Tej
1 tk. Sütőpor
200 g Kávékrém (például mascarpone, tej, cukor, eszpresszó keveréke)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A tojásokat keverd össze a cukorral és a vaníliás cukorral, amíg a keverék világos és habos nem lesz.

    A tojásokat és a cukrot alaposan fel kell verni, hogy a tészta könnyű legyen. A megfelelően felvert tojás segít a krumkake levegősségében.

    2

    Olvaszd meg a vajat, és add hozzá a tojásos keverékhez. Keverd el, majd add hozzá a tej felét és a sütőport is.

    A vaj felolvasztása előtt hagyd egy kicsit kihűlni, hogy ne melegítse túl a tojásokat.

    3

    Fokozatosan add hozzá a gluténmentes lisztet, folyamatosan keverve, hogy sima tésztát kapj.

    Ha túl sűrűnek tűnik a tészta, adj hozzá még egy kis tejet, hogy könnyebben tudj dolgozni vele.

    4

    A krumkake sütőt melegítsd elő közepes hőmérsékletre. Egy kis adag tésztát kanalazz a sütőbe, és süsd ki az éppen elég vékonyra nyújtott tésztát mindkét oldalon.

    Ne tölts túl sok tésztát a sütőbe, hogy a krumkake szép vékony és ropogós legyen.

    5

    A sütés után hagyd kihűlni a krumkakét, majd töltsd meg őket a kávékrémmel, amelyet mascarponeból, tejből, cukorból és eszpresszó kávéból készíthetsz.

    A kávékrém ízét a saját ízlésed szerint alakíthatod, például egy kis extra eszpresszóval a krém erősebb kávés ízét adhatod.

    6

    A kész krumkakét tálald hűtve, és szórhatsz rá egy kevés kakaóport vagy reszelt csokoládét, ha szeretnéd.