Kukoricakenyér tejföllel tálalva, frissen szeletelve

Kukoricakenyér tejföllel

A kukoricakenyér egy hagyományos étkezési kenyér, amelyet kukoricaliszt és búzaliszt keverékéből készítenek. A tejföl hozzáadása nemcsak egyedi ízt ad neki, hanem extra puhaságot is biztosít. A recept az amerikai déli konyhából ered, de Magyarországon is népszerű étkezési kenyér lett, különösen télen, amikor meleg étkezésre vágyunk. A kukoricakenyér ideális választás kísérő ételként pörköltekhez, levestálakhoz, de önálló étkezésként is remek.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 35 perc
Teljes 45 perc
250 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 8
200 g Kukoricaliszt
100 g Búzaliszt
2 db Tojás
100 g Tejföl
200 ml Tej
50 ml Olaj
1 ek. Cukor
1 ek. Sütőpor
1 csipet

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    Először melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, és vajazz ki egy kenyérformát.

    Ha nem szeretnéd, hogy a kenyér odaragadjon, egy kevés lisztet is szórhatsz a formába.

    2

    Egy tálban keverd össze a kukoricalisztet, búzalisztet, sütőport, cukrot és sót.

    Szitáld át a liszteket, hogy a tészta finomabb és lágyabb legyen.

    3

    A tojásokat verd fel, majd add hozzá a tejfölt, tejet és az olajat, és jól keverd össze.

    A tejföl extra puhaságot ad a kenyérnek, és egy enyhe savanykás ízt kölcsönöz neki.

    4

    A száraz hozzávalókat és a nedves összetevőket öntsd össze, és alaposan keverd el, amíg sima tésztát nem kapsz.

    Ne keverd túl a tésztát, hogy ne legyen túl kemény a kenyér. Csak annyit keverd, amíg az összes hozzávaló össze nem áll.

    5

    Öntsd a tésztát az előkészített kenyérformába, és süsd 30-35 percig, vagy amíg a teteje aranybarna nem lesz, és a tészta belseje teljesen megsül.

    A tűpróbával ellenőrizheted a kenyér állapotát: ha a belsejébe szúrt tű tisztán jön ki, kész a kenyér.

    6

    Hagyd kihűlni egy rácson, majd szeleteld fel és tálald tejföllel.

    A frissen sült kukoricakenyér a legfinomabb, ha melegen tálalod, de hidegen is remek választás.