Először melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, és vajazz ki egy kenyérformát.
Ha nem szeretnéd, hogy a kenyér odaragadjon, egy kevés lisztet is szórhatsz a formába.
Egy tálban keverd össze a kukoricalisztet, búzalisztet, sütőport, cukrot és sót.
Szitáld át a liszteket, hogy a tészta finomabb és lágyabb legyen.
A tojásokat verd fel, majd add hozzá a tejfölt, tejet és az olajat, és jól keverd össze.
A tejföl extra puhaságot ad a kenyérnek, és egy enyhe savanykás ízt kölcsönöz neki.
A száraz hozzávalókat és a nedves összetevőket öntsd össze, és alaposan keverd el, amíg sima tésztát nem kapsz.
Ne keverd túl a tésztát, hogy ne legyen túl kemény a kenyér. Csak annyit keverd, amíg az összes hozzávaló össze nem áll.
Öntsd a tésztát az előkészített kenyérformába, és süsd 30-35 percig, vagy amíg a teteje aranybarna nem lesz, és a tészta belseje teljesen megsül.
A tűpróbával ellenőrizheted a kenyér állapotát: ha a belsejébe szúrt tű tisztán jön ki, kész a kenyér.
Hagyd kihűlni egy rácson, majd szeleteld fel és tálald tejföllel.
A frissen sült kukoricakenyér a legfinomabb, ha melegen tálalod, de hidegen is remek választás.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.