A laghman tésztát főzd meg sós vízben, majd tedd félre.
Ügyelj arra, hogy ne főzd túl a tésztát, mert akkor könnyen szét fog esni.
A marhahúst vágd apró kockákra. A hagymát és fokhagymát apróra vágd.
A hús minél frissebb, annál jobb, hogy megőrizze az ízét és textúráját.
Egy nagy serpenyőben melegítsd fel az olívaolajat, és pirítsd meg benne a hagymát és fokhagymát, amíg üvegesek nem lesznek.
Alacsony lángon pirítsd őket, hogy édes, karamellizált ízt kapjanak, ne égjenek meg.
Add hozzá a marhahúst, és pirítsd meg, amíg minden oldala szépen meg nem barnul.
Fontos, hogy a hús minden oldalát egyenletesen pirítsd meg, hogy a legjobb ízt kapjuk.
Tedd hozzá a sárgarépát, paprikát és paradicsomot, majd főzd őket 5-7 percig, amíg a zöldségek megpuhulnak.
A zöldségeket apró kockákra vágva gyorsabban megfőnek, így jobban egyesülnek az ízek.
Add hozzá a zöldbabot és egy kis vizet, majd főzd még 5 percig, hogy az összes íz összeérjen.
A víz mennyisége a kívánt leveses állagtól függően módosítható.
Miután a zöldségek megpuhultak és a hús kész, tedd bele a főtt tésztát, majd jól keverd össze.
A tésztát a húsos keverékhez adva a legjobb ízt és textúrát érheted el.
Tálalás előtt szórj a tetejére egy kis friss petrezselymet, és ha szeretnéd, extra fokhagymát is adhatsz hozzá.
A friss petrezselyem és fokhagyma extra ízt ad a lagmannak, és kiemeli az étel gazdag aromáját.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.