Lagman fokhagymával, friss petrezselyemmel

Lagman fokhagymával

A Lagman egy közép-ázsiai étel, amelyet eredetileg Kínában és a környező országokban készítettek. A gazdag tésztás alap és a különféle húsok és zöldségek kombinációja minden falatban ínycsiklandó élményt nyújt. Az étel népszerűsége az évtizedek során nőtt, és a mai napig az egyik legkedveltebb étel a közép-ázsiai konyhában. A fokhagyma és a friss zöldségek hozzáadása egy különleges ízvilágot eredményez, amely az étel igazi jellegzetessége.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 40 perc
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Laghman tészta
300 g Marhahús
1 db Hagyma
4 gerezd Fokhagyma
1 db Paprika
2 db Paradicsom
1 db Sárgarépa
100 g Zöldbab
2 ek. Olívaolaj
1 csipet
1 csipet Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A laghman tésztát főzd meg sós vízben, majd tedd félre.

    Ügyelj arra, hogy ne főzd túl a tésztát, mert akkor könnyen szét fog esni.

    2

    A marhahúst vágd apró kockákra. A hagymát és fokhagymát apróra vágd.

    A hús minél frissebb, annál jobb, hogy megőrizze az ízét és textúráját.

    3

    Egy nagy serpenyőben melegítsd fel az olívaolajat, és pirítsd meg benne a hagymát és fokhagymát, amíg üvegesek nem lesznek.

    Alacsony lángon pirítsd őket, hogy édes, karamellizált ízt kapjanak, ne égjenek meg.

    4

    Add hozzá a marhahúst, és pirítsd meg, amíg minden oldala szépen meg nem barnul.

    Fontos, hogy a hús minden oldalát egyenletesen pirítsd meg, hogy a legjobb ízt kapjuk.

    5

    Tedd hozzá a sárgarépát, paprikát és paradicsomot, majd főzd őket 5-7 percig, amíg a zöldségek megpuhulnak.

    A zöldségeket apró kockákra vágva gyorsabban megfőnek, így jobban egyesülnek az ízek.

    6

    Add hozzá a zöldbabot és egy kis vizet, majd főzd még 5 percig, hogy az összes íz összeérjen.

    A víz mennyisége a kívánt leveses állagtól függően módosítható.

    7

    Miután a zöldségek megpuhultak és a hús kész, tedd bele a főtt tésztát, majd jól keverd össze.

    A tésztát a húsos keverékhez adva a legjobb ízt és textúrát érheted el.

    8

    Tálalás előtt szórj a tetejére egy kis friss petrezselymet, és ha szeretnéd, extra fokhagymát is adhatsz hozzá.

    A friss petrezselyem és fokhagyma extra ízt ad a lagmannak, és kiemeli az étel gazdag aromáját.