Lagman marhahĂșssal tĂĄlalva, friss zöldsĂ©gekkel Ă©s gazdag szĂłjaszĂłszos lĂ©ben

Lagman marhahĂșssal

A Lagman egy hagyomĂĄnyos közĂ©p-ĂĄzsiai Ă©tel, amely a tĂ©szta, hĂșs Ă©s zöldsĂ©gek tökĂ©letes egyensĂșlyĂĄt hozza össze. Az Ă©tel gyökerei több ezer Ă©vre nyĂșlnak vissza, Ă©s a rĂ©giĂł szĂĄmos kultĂșrĂĄjĂĄban kĂŒlönbözƑ vĂĄltozatokban kĂ©szĂ­tik. A marhahĂșsos Lagman kĂŒlönleges Ă­zvilĂĄga Ă©s gazdag tĂĄpanyag-összetĂ©tele miatt tökĂ©letes vĂĄlasztĂĄs csalĂĄdi ebĂ©dekhez. Az Ă©tel kĂŒlönlegessĂ©ge, hogy a tĂ©szta Ă©s a hĂșs mellett egy szaftos, Ă­zes lĂ©ben tĂĄlaljĂĄk, amely minden falatot mĂ©g gazdagabbĂĄ tesz. Ha valami izgalmas Ă©s tĂĄplĂĄlĂł Ă©telt keresel, akkor ez a Lagman recept tökĂ©letes vĂĄlasztĂĄs!

ElƑkĂ©szĂŒlet 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
2200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 500 g MarhahĂșs
⭕ 1 db Lábos vagy wok
⭕ 2 db Hagyma
⭕ 1 db Paprika
⭕ 2 db Paradicsom
⭕ 1 db SĂĄrgarĂ©pa
⭕ 3 gerezd Fokhagyma
⭕ 400 g Ramen tĂ©szta
⭕ 500 ml ZöldsĂ©g alaplĂ©
⭕ 50 g Sójába áztatott gomba
⭕ 2 ek. Szójaszósz
⭕ 2 ek. Olaj
⭕ 0.5 tk. Bors

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció
    GluténGlutén
    SzĂłjaSzĂłja

    Elkészítési Lépések

    1

    A marhahĂșst szeleteld vĂ©kony csĂ­kokra, hogy gyorsan ĂĄtsĂŒljön. A hagymĂĄt Ă©s a paprikĂĄt is aprĂ­tsd fel. A sĂĄrgarĂ©pĂĄt gyaluld le.

    A hĂșs vĂ©kony szeletelĂ©se segĂ­t abban, hogy gyorsabban ĂĄtsĂŒljön, Ă©s puha maradjon.

    2

    Egy nagy lĂĄbosban vagy wokban hevĂ­tsd fel az olajat. Amikor forrĂł, tedd bele a marhahĂșst, Ă©s sĂŒsd meg minden oldalĂĄt, hogy szĂ©p barna szĂ­nt kapjon.

    Ne zsĂșfold tĂșl a serpenyƑt, mert akkor nem sĂŒl meg egyenletesen a hĂșs. Ha szĂŒksĂ©ges, sĂŒsd több rĂ©szletben.

    3

    Add hozzĂĄ a hagymĂĄt Ă©s a paprikĂĄt, majd pirĂ­tsd Ƒket, amĂ­g a hagyma ĂŒvegesedni kezd. Ekkor tedd bele a fokhagymĂĄt Ă©s a sĂĄrgarĂ©pĂĄt, Ă©s pirĂ­tsd mĂ©g egy-kĂ©t percig.

    Ne pirĂ­tsd tĂșl a fokhagymĂĄt, mert keserƱvĂ© vĂĄlhat. Akkor jĂł, amikor mĂĄr erƑs illatot ĂĄraszt.

    4

    Tedd bele a felkockĂĄzott paradicsomokat, majd öntsd hozzĂĄ a zöldsĂ©g alaplĂ©t. FƑzd közepes lĂĄngon 10-15 percig, amĂ­g a zöldsĂ©gek megpuhulnak Ă©s az Ă­zek összeĂ©rnek.

    Ha szeretnĂ©d, egy kis csĂ­pƑs paprikĂĄt is adhatsz hozzĂĄ, hogy pikĂĄnsabb legyen.

    5

    A tĂ©sztĂĄt közben fƑzd meg egy kĂŒlön edĂ©nyben, majd szƱrd le. Ha a tĂ©szta kĂ©sz, tedd bele a lĂĄbosba a hĂșsos-zöldsĂ©ges keverĂ©khez.

    Ne hagyd tĂșlfƑzni a tĂ©sztĂĄt, mert akkor tĂșl puha lesz. FƑzd al dente.

    6

    Add hozzĂĄ a szĂłjaszĂłszt, a gombĂĄt Ă©s a borsot, Ă©s alaposan keverd össze az egĂ©szet. FƑzd mĂ©g 5 percig, hogy az Ă­zek összeĂ©rjenek.

    Ha a leves tĂșl sĂłs, egy kis vĂ­zzel hĂ­gĂ­thatod.

    7

    Tålald forrón, és ha szeretnéd, egy kis friss korianderrel vagy petrezselyemmel díszítheted a tetejét.

    A koriander friss, citrusos ízt ad a kész ételnek.