Lagman marhahússal tálalva, friss zöldségekkel és gazdag szójaszószos lében

Lagman marhahússal

A Lagman egy hagyományos közép-ázsiai étel, amely a tészta, hús és zöldségek tökéletes egyensúlyát hozza össze. Az étel gyökerei több ezer évre nyúlnak vissza, és a régió számos kultúrájában különböző változatokban készítik. A marhahúsos Lagman különleges ízvilága és gazdag tápanyag-összetétele miatt tökéletes választás családi ebédekhez. Az étel különlegessége, hogy a tészta és a hús mellett egy szaftos, ízes lében tálalják, amely minden falatot még gazdagabbá tesz. Ha valami izgalmas és tápláló ételt keresel, akkor ez a Lagman recept tökéletes választás!

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
2200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Marhahús
1 db Lábos vagy wok
2 db Hagyma
1 db Paprika
2 db Paradicsom
1 db Sárgarépa
3 gerezd Fokhagyma
400 g Ramen tészta
500 ml Zöldség alaplé
50 g Sójába áztatott gomba
2 ek. Szójaszósz
2 ek. Olaj
0.5 tk. Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A marhahúst szeleteld vékony csíkokra, hogy gyorsan átsüljön. A hagymát és a paprikát is aprítsd fel. A sárgarépát gyaluld le.

    A hús vékony szeletelése segít abban, hogy gyorsabban átsüljön, és puha maradjon.

    2

    Egy nagy lábosban vagy wokban hevítsd fel az olajat. Amikor forró, tedd bele a marhahúst, és süsd meg minden oldalát, hogy szép barna színt kapjon.

    Ne zsúfold túl a serpenyőt, mert akkor nem sül meg egyenletesen a hús. Ha szükséges, süsd több részletben.

    3

    Add hozzá a hagymát és a paprikát, majd pirítsd őket, amíg a hagyma üvegesedni kezd. Ekkor tedd bele a fokhagymát és a sárgarépát, és pirítsd még egy-két percig.

    Ne pirítsd túl a fokhagymát, mert keserűvé válhat. Akkor jó, amikor már erős illatot áraszt.

    4

    Tedd bele a felkockázott paradicsomokat, majd öntsd hozzá a zöldség alaplét. Főzd közepes lángon 10-15 percig, amíg a zöldségek megpuhulnak és az ízek összeérnek.

    Ha szeretnéd, egy kis csípős paprikát is adhatsz hozzá, hogy pikánsabb legyen.

    5

    A tésztát közben főzd meg egy külön edényben, majd szűrd le. Ha a tészta kész, tedd bele a lábosba a húsos-zöldséges keverékhez.

    Ne hagyd túlfőzni a tésztát, mert akkor túl puha lesz. Főzd al dente.

    6

    Add hozzá a szójaszószt, a gombát és a borsot, és alaposan keverd össze az egészet. Főzd még 5 percig, hogy az ízek összeérjenek.

    Ha a leves túl sós, egy kis vízzel hígíthatod.

    7

    Tálald forrón, és ha szeretnéd, egy kis friss korianderrel vagy petrezselyemmel díszítheted a tetejét.

    A koriander friss, citrusos ízt ad a kész ételnek.