Egy nagy tĂĄlban keverd össze a lisztet, a sĂłt Ă©s a szĂĄraz Ă©lesztĆt. Ănts hozzĂĄ meleg vizet Ă©s olĂvaolajat, majd gyĂșrd össze, amĂg rugalmas tĂ©sztĂĄt kapsz. Takard le, Ă©s hagyd kelni 1 ĂłrĂĄn ĂĄt.
A vĂz ne legyen tĂșl forrĂł, mert az megöli az Ă©lesztĆt. A tĂ©szta akkor jĂł, ha elvĂĄlik az edĂ©ny falĂĄtĂłl.
AmĂg a tĂ©szta kel, kĂ©szĂtsd el a feltĂ©tet. A paradicsomokat, paprikĂĄt Ă©s a vöröshagymĂĄt aprĂtsd finomra, a fokhagymĂĄt zĂșzd össze.
A zöldsĂ©geket minĂ©l aprĂłbbra vĂĄgd, hogy a lahmacun gyorsan ĂĄtsĂŒljön a sĂŒtĆben.
Egy serpenyĆben hevĂts kevĂ©s olajat, majd add hozzĂĄ a darĂĄlt hĂșst. PirĂtsd közepes lĂĄngon 5-7 percig, amĂg kicsit megpirul.
A darĂĄlt hĂșst pirĂtsd addig, amĂg elveszĂti a rĂłzsaszĂn szĂnĂ©t.
Add hozzĂĄ a paradicsompĂŒrĂ©t, az aprĂtott paradicsomot, a paprikĂĄt, a vöröshagymĂĄt Ă©s a fokhagymĂĄt. FƱszerezd rĂłmai kömĂ©nnyel, pirospaprikĂĄval Ă©s aprĂtott petrezselyemmel. Keverd jĂłl össze Ă©s fĆzd tovĂĄbbi 10 percig.
KĂłstold meg a feltĂ©tet, Ă©s ĂzesĂtsd a sajĂĄt ĂzlĂ©sed szerint. Ha szereted a csĂpĆset, adhatsz hozzĂĄ chili paprikĂĄt is.
A megkelt tĂ©sztĂĄt oszd kisebb adagokra, majd nyĂșjtsd ki nagyon vĂ©konyra, hogy lapos pizzaformĂĄt kapj.
A tĂ©sztĂĄt lisztezett felĂŒleten nyĂșjtsd ki, hogy ne ragadjon le.
A kinyĂșjtott tĂ©sztĂĄra kend egyenletesen a fƱszeres hĂșsos keverĂ©ket.
Ne kenj tĂșl sok feltĂ©tet a tĂ©sztĂĄra, mert akkor nehezen fog ĂĄtsĂŒlni.
ElĆmelegĂtett sĂŒtĆben, 220°C-on sĂŒsd a lahmacunokat 8-10 percig, amĂg a tĂ©szta ropogĂłsra sĂŒl.
Figyeld a lahmacunokat sĂŒtĂ©s közben, mert könnyen megĂ©ghetnek. A sĂŒtĂ©si idĆ a sĂŒtĆ teljesĂtmĂ©nyĂ©tĆl fĂŒggĆen vĂĄltozhat.
TĂĄlald friss citromszeletekkel, hogy a savanykĂĄs Ăz kiemelje a fƱszeres hĂșs aromĂĄjĂĄt. JĂł Ă©tvĂĄgyat!
A lahmacunt feltekerve is tĂĄlalhatod, Ăgy könnyebb megenni.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.