Török lahmacun ropogĂłs vĂ©kony tĂ©sztĂĄval Ă©s darĂĄlt hĂșsos feltĂ©ttel

Lahmacun – Török, darĂĄlt hĂșsos lapos pizza

A lahmacun egy nĂ©pszerƱ török street food, amely a Közel-Kelet Ă©s a BalkĂĄn rĂ©giĂłiban is nĂ©pszerƱ. Az Ă©tel neve az arab \'lahm\' (hĂșs) Ă©s \'acun\' (tĂ©szta) szavakbĂłl ered. A vĂ©kony, ropogĂłs tĂ©sztĂĄra kent fƱszeres darĂĄlt hĂșsos keverĂ©k tökĂ©letesen harmonizĂĄl a friss citrommal Ă©s petrezselyemmel. TörökorszĂĄgban gyakran tekerik fel, Ă©s zöldsĂ©gekkel vagy joghurttal tĂĄlaljĂĄk. A lahmacun tökĂ©letes vĂĄlasztĂĄs egy könnyed, mĂ©gis Ă­zletes Ă©tkezĂ©shez!

ElƑkĂ©szĂŒlet 25 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 35 perc
1100 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 500 g Liszt
⭕ 7 g SzĂĄraz Ă©lesztƑ
⭕ 300 ml Meleg víz
⭕ 30 ml Olívaolaj
⭕ 1 tk. Só
⭕ 400 g DarĂĄlthĂșs (bĂĄrĂĄny vagy marha)
⭕ 2 db Paradicsom
⭕ 50 g ParadicsompĂŒrĂ©
⭕ 1 db Vöröshagyma
⭕ 2 gerezd Fokhagyma
⭕ 1 db Piros kaliforniai paprika
⭕ 10 g Petrezselyem
⭕ 1 tk. RĂłmai kömĂ©ny
⭕ 1 tk. Pirospaprika
⭕ 1 db CsípƑs paprika

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy nagy tĂĄlban keverd össze a lisztet, a sĂłt Ă©s a szĂĄraz Ă©lesztƑt. Önts hozzĂĄ meleg vizet Ă©s olĂ­vaolajat, majd gyĂșrd össze, amĂ­g rugalmas tĂ©sztĂĄt kapsz. Takard le, Ă©s hagyd kelni 1 ĂłrĂĄn ĂĄt.

    A vĂ­z ne legyen tĂșl forrĂł, mert az megöli az Ă©lesztƑt. A tĂ©szta akkor jĂł, ha elvĂĄlik az edĂ©ny falĂĄtĂłl.

    2

    AmĂ­g a tĂ©szta kel, kĂ©szĂ­tsd el a feltĂ©tet. A paradicsomokat, paprikĂĄt Ă©s a vöröshagymĂĄt aprĂ­tsd finomra, a fokhagymĂĄt zĂșzd össze.

    A zöldsĂ©geket minĂ©l aprĂłbbra vĂĄgd, hogy a lahmacun gyorsan ĂĄtsĂŒljön a sĂŒtƑben.

    3

    Egy serpenyƑben hevĂ­ts kevĂ©s olajat, majd add hozzĂĄ a darĂĄlt hĂșst. PirĂ­tsd közepes lĂĄngon 5-7 percig, amĂ­g kicsit megpirul.

    A darĂĄlt hĂșst pirĂ­tsd addig, amĂ­g elveszĂ­ti a rĂłzsaszĂ­n szĂ­nĂ©t.

    4

    Add hozzĂĄ a paradicsompĂŒrĂ©t, az aprĂ­tott paradicsomot, a paprikĂĄt, a vöröshagymĂĄt Ă©s a fokhagymĂĄt. FƱszerezd rĂłmai kömĂ©nnyel, pirospaprikĂĄval Ă©s aprĂ­tott petrezselyemmel. Keverd jĂłl össze Ă©s fƑzd tovĂĄbbi 10 percig.

    KĂłstold meg a feltĂ©tet, Ă©s Ă­zesĂ­tsd a sajĂĄt Ă­zlĂ©sed szerint. Ha szereted a csĂ­pƑset, adhatsz hozzĂĄ chili paprikĂĄt is.

    5

    A megkelt tĂ©sztĂĄt oszd kisebb adagokra, majd nyĂșjtsd ki nagyon vĂ©konyra, hogy lapos pizzaformĂĄt kapj.

    A tĂ©sztĂĄt lisztezett felĂŒleten nyĂșjtsd ki, hogy ne ragadjon le.

    6

    A kinyĂșjtott tĂ©sztĂĄra kend egyenletesen a fƱszeres hĂșsos keverĂ©ket.

    Ne kenj tĂșl sok feltĂ©tet a tĂ©sztĂĄra, mert akkor nehezen fog ĂĄtsĂŒlni.

    7

    ElƑmelegĂ­tett sĂŒtƑben, 220°C-on sĂŒsd a lahmacunokat 8-10 percig, amĂ­g a tĂ©szta ropogĂłsra sĂŒl.

    Figyeld a lahmacunokat sĂŒtĂ©s közben, mert könnyen megĂ©ghetnek. A sĂŒtĂ©si idƑ a sĂŒtƑ teljesĂ­tmĂ©nyĂ©tƑl fĂŒggƑen vĂĄltozhat.

    8

    TĂĄlald friss citromszeletekkel, hogy a savanykĂĄs Ă­z kiemelje a fƱszeres hĂșs aromĂĄjĂĄt. JĂł Ă©tvĂĄgyat!

    A lahmacunt feltekerve is tålalhatod, így könnyebb megenni.