Egy nagy tålban keverd össze a lisztet és a sót.
A lisztet Ă©rdemes ĂĄtszitĂĄlni, hogy a lavash tĂ©szta könnyebb Ă©s levegĆsebb legyen.
Fokozatosan add hozzĂĄ a vizet Ă©s az olĂvaolajat, majd gyĂșrd össze, amĂg puha, rugalmas tĂ©sztĂĄt nem kapsz.
A vĂz hĆmĂ©rsĂ©klete legyen langyos, mert ez segĂti a tĂ©szta rugalmassĂĄgĂĄt. Ne adjuk hozzĂĄ az összes vizet egyszerre, mert a liszt minĆsĂ©gĂ©tĆl fĂŒggĆen vĂĄltozhat a szĂŒksĂ©ges mennyisĂ©g.
Takard le a tésztåt, és hagyd pihenni 20 percig.
A pihentetĂ©s segĂt a glutĂ©nnak ellazulni, Ăgy a tĂ©szta könnyebben nyĂșjthatĂł lesz.
Oszd a tĂ©sztĂĄt 6 egyenlĆ rĂ©szre, majd formĂĄzz belĆlĂŒk golyĂłkat.
A golyĂłkat takarjuk le, amĂg a többit nyĂșjtjuk, hogy ne szĂĄradjanak ki.
Lisztezett felĂŒleten nyĂșjtsd ki mindegyiket vĂ©kony, kerek vagy ovĂĄlis lapokkĂĄ (kb. 1 mm vastagsĂĄgĂșra).
A tĂ©sztĂĄt minĂ©l vĂ©konyabbra nyĂșjtsd, hogy a lavash ropogĂłs legyen. Ha a tĂ©szta ragad, hasznĂĄlj több lisztet.
Egy forrĂł serpenyĆt vagy sĂŒtĆlapot melegĂts fel, majd sĂŒsd meg a lavash tĂ©sztĂĄt 30 mĂĄsodpercig az egyik oldalĂĄn.
A serpenyĆnek nagyon forrĂłnak kell lennie, hogy a tĂ©szta gyorsan megsĂŒljön Ă©s ne szĂĄradjon ki. Ne tegyĂ©l olajat a serpenyĆbe!
FordĂtsd meg, Ă©s sĂŒsd tovĂĄbbi 30 mĂĄsodpercig, amĂg enyhĂ©n barna foltok jelennek meg.
Figyelj, hogy a tĂ©szta ne Ă©gjen meg! Ha tĂșl gyorsan barnul, vedd lejjebb a hĆfokot.
Vedd ki a serpenyĆbĆl, Ă©s takard le egy konyharuhĂĄval, hogy megĆrizze puhasĂĄgĂĄt.
A konyharuha segĂt megtartani a nedvessĂ©get, Ăgy a lavash puha Ă©s hajlĂ©kony marad.
Folytasd a többi tésztåval is, majd tålald frissen vagy hagyd kihƱlni és tårold zårt edényben.
A lavashot egymĂĄsra rĂ©tegezve tĂĄrold, a konyharuhĂĄt köztĂŒk hagyva, hogy ne ragadjanak össze.
Hasznålhatod tekercsként, mårtogatóshoz vagy szendvics alapként.
A lavash jól zårható edényben vagy zacskóban tårolva tovåbb friss marad.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.