Lazacos gnocchi tálalva

Lazacos gnocchi

A lazacos gnocchi egy ínycsiklandó, gazdag fogás, amely az olasz konyha klasszikus gnocchiját ötvözi a friss lazac finom ízével. A lazacos krémes szósz joghurttal és tejszínnel gazdagodik, amely tökéletesen kiemeli a hal ízét. Ha szereted a tenger gyümölcseivel készült ételeket, ez a recept remek választás egy könnyed, mégis különleges vacsorához.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 40 perc
800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Burgonya
150 g Liszt
1 db Tojássárgája
1 csipet
200 g Friss lazacfilé
150 ml Tejszín
50 ml Fehérbor
2 gerezd Fokhagyma
5 g Friss petrezselyem
30 ml Olívaolaj
1 csipet Frissen őrölt fekete bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A burgonyát hámozd meg, vágd kisebb darabokra, majd főzd puhára sós vízben kb. 20 perc alatt.

    A burgonya főzővizébe tegyél egy gerezd fokhagymát és egy babérlevelet, hogy ízesebb legyen.

    2

    Szűrd le a megfőtt burgonyát, majd törd át egy tálba és hagyd teljesen kihűlni.

    A burgonyát minél alaposabban törd át, hogy ne maradjanak benne darabok. A teljesen kihűlt burgonya biztosítja, hogy a gnocchi tésztája ne legyen ragacsos.

    3

    A kihűlt burgonyához add hozzá a lisztet, a tojássárgáját és egy csipet sót, majd gyúrd össze egy puha, homogén tésztává.

    A liszt mennyisége függ a burgonya nedvességtartalmától. Fokozatosan adagold a lisztet, hogy ne legyen túl kemény a tészta.

    4

    A tésztát oszd négy részre, formázz belőlük kb. 2 cm vastag rudakat, majd vágd fel kis darabokra. A villával óvatosan megnyomhatod, hogy a gnocchi jellegzetes mintázatot kapjon.

    A villával való mintázás nem kötelező, de segít, hogy a szósz jobban megtapadjon a gnocchin.

    5

    Forralj fel vizet egy nagy lábasban, majd tedd bele a gnocchikat kisebb adagokban. Amint feljönnek a víz felszínére (kb. 2 perc), szűrd le őket és tedd félre.

    A gnocchikat ne főzd túl, mert széteshetnek. Amint feljönnek a víz tetejére, azonnal szedd ki őket.

    6

    Egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, majd add hozzá az apróra vágott fokhagymát. Pirítsd 1-2 percig.

    Vigyázz, hogy a fokhagyma ne égjen meg, mert keserű lesz.

    7

    Add hozzá a lazacfilét és süsd 3-4 percig, amíg átsül, majd törd össze kisebb darabokra.

    A lazacot ne süsd túl, mert kiszáradhat. Akkor jó, ha belül még kicsit rózsaszín.

    8

    Öntsd hozzá a fehérbort, és főzd 2 percig, hogy az alkohol elpárologjon, majd add hozzá a tejszínt.

    Ha nincs fehérborod, használhatsz egy kevés citromlevet is.

    9

    Főzd alacsony lángon a szószt 5-7 percig, amíg besűrűsödik, és hozzáadod a friss petrezselymet, sót, borsot ízlés szerint.

    A szósz sűrűségét a tejszín mennyiségével szabályozhatod. Ha túl sűrű, adj hozzá egy kevés tésztavizet.

    10

    Add hozzá a kifőtt gnocchikat a lazacos tejszínes szószhoz, és óvatosan keverd össze, hogy minden darabot egyenletesen bevonjon.

    A gnocchit ne keverd túl erősen, mert könnyen összetörhet.

    11

    Tálalás előtt szórd meg frissen reszelt parmezánnal és extra friss petrezselyemmel.

    A parmezán helyett használhatsz grana padano-t is. A petrezselymet közvetlenül tálalás előtt vágd fel, hogy friss maradjon.