A tarját szeleteld ujjnyi vastagságúra, majd sózd, borsozd, és tedd félre pihenni.
Ha van időd, a tarját akár egy órával előbb is besózhatod, hogy jobban átjárják az ízek.
A hagymát aprítsd fel, majd egy nagy serpenyőben hevítsd fel az olajat, és párold üvegesre a hagymát.
A hagymát alacsony lángon párold, hogy ne égjen meg, mert akkor keserű lesz.
Add hozzá az apróra vágott fokhagymát, majd szórd bele a pirospaprikát, és keverd el.
A pirospaprikát vedd le a tűzről, amikor hozzáadod, mert könnyen megég és keserű lesz.
Tedd a serpenyőbe a tarjaszeleteket, és pirítsd meg őket mindkét oldalon, hogy szép kérget kapjanak.
A húst magas lángon pirítsd, hogy gyorsan kérget kapjon, és ne főjön meg a saját levében.
Add hozzá a felszeletelt paprikát és paradicsomot, majd fedő alatt párold kb. 30-40 percig, amíg a hús megpuhul.
Ha nincs friss paradicsomod, használhatsz konzerv paradicsomot is.
Amíg a hús fő, készítsd el a nokedlit. Egy tálban keverd össze a lisztet, a tojásokat és a vizet, hogy lágy tésztát kapj.
A nokedli tésztájának sűrűsége olyan legyen, mint a sűrű palacsintatésztáé. Ha túl sűrű, adj hozzá egy kevés vizet, ha túl híg, adj hozzá egy kevés lisztet.
Forralj vizet egy nagy fazékban, majd nokedliszaggatóval vagy kanállal szaggasd bele a tésztát a forrásban lévő vízbe. Főzd 2-3 percig, majd szűrd le.
A nokedli akkor van kész, ha feljön a víz tetejére.
A kész nokedlit egy kevés olajjal keverd át, hogy ne ragadjon össze.
A nokedlit hideg vízzel is leöblítheted, hogy ne ragadjon össze.
Tálaláskor helyezz egy adag nokedlit a tányérra, tedd rá a lecsós tarját, majd locsold meg egy kevés tejföllel.
A tejföl helyett használhatsz joghurtot vagy tejfölt is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.