Lecsós tarja nokedlivel és tejföllel tálalva

Lecsós tarja nokedlivel és tejföllel

A lecsós tarja egy igazi magyar klasszikus, amely a magyar konyha két ikonikus elemét, a szaftos sertéshúst és a lecsót ötvözi. A lecsó eredetileg balkáni eredetű étel, amely a paprika és paradicsom elterjedésével vált a magyar konyha alapfogásává. A sertéstarja hozzáadása még gazdagabbá és laktatóbbá teszi ezt a fogást. A nokedli és a tejföl tökéletesen kiegészíti az ételt, így egy igazi, házias, tartalmas ebéd vagy vacsora készíthető belőle.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 40 perc
Teljes 1 óra
780 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
600 g Sertéstarja
2 db Vöröshagyma
3 db Paprika
2 db Paradicsom
2 gerezd Fokhagyma
2 tk. Pirospaprika
1 tk.
1 tk. Őrölt fekete bors
2 ek. Olaj
200 g Búzaliszt
2 db Tojás
50 ml Víz
100 g Tejföl

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A tarját szeleteld ujjnyi vastagságúra, majd sózd, borsozd, és tedd félre pihenni.

    Ha van időd, a tarját akár egy órával előbb is besózhatod, hogy jobban átjárják az ízek.

    2

    A hagymát aprítsd fel, majd egy nagy serpenyőben hevítsd fel az olajat, és párold üvegesre a hagymát.

    A hagymát alacsony lángon párold, hogy ne égjen meg, mert akkor keserű lesz.

    3

    Add hozzá az apróra vágott fokhagymát, majd szórd bele a pirospaprikát, és keverd el.

    A pirospaprikát vedd le a tűzről, amikor hozzáadod, mert könnyen megég és keserű lesz.

    4

    Tedd a serpenyőbe a tarjaszeleteket, és pirítsd meg őket mindkét oldalon, hogy szép kérget kapjanak.

    A húst magas lángon pirítsd, hogy gyorsan kérget kapjon, és ne főjön meg a saját levében.

    5

    Add hozzá a felszeletelt paprikát és paradicsomot, majd fedő alatt párold kb. 30-40 percig, amíg a hús megpuhul.

    Ha nincs friss paradicsomod, használhatsz konzerv paradicsomot is.

    6

    Amíg a hús fő, készítsd el a nokedlit. Egy tálban keverd össze a lisztet, a tojásokat és a vizet, hogy lágy tésztát kapj.

    A nokedli tésztájának sűrűsége olyan legyen, mint a sűrű palacsintatésztáé. Ha túl sűrű, adj hozzá egy kevés vizet, ha túl híg, adj hozzá egy kevés lisztet.

    7

    Forralj vizet egy nagy fazékban, majd nokedliszaggatóval vagy kanállal szaggasd bele a tésztát a forrásban lévő vízbe. Főzd 2-3 percig, majd szűrd le.

    A nokedli akkor van kész, ha feljön a víz tetejére.

    8

    A kész nokedlit egy kevés olajjal keverd át, hogy ne ragadjon össze.

    A nokedlit hideg vízzel is leöblítheted, hogy ne ragadjon össze.

    9

    Tálaláskor helyezz egy adag nokedlit a tányérra, tedd rá a lecsós tarját, majd locsold meg egy kevés tejföllel.

    A tejföl helyett használhatsz joghurtot vagy tejfölt is.