PĂłrĂ©hagymĂĄs gyoza ropogĂłs aljĂș darabok szĂłjaszĂłszos mĂĄrtogatĂłval tĂĄlalva

Leek Gyoza – pĂłrĂ©hagymĂĄval

A gyoza eredete a kĂ­nai jiaozi-ra vezethetƑ vissza, azonban JapĂĄnban sajĂĄtos forma Ă©s Ă­zvilĂĄg alakult ki körĂŒlötte. A pĂłrĂ©hagymĂĄs gyoza egy lĂĄgyan Ă©deskĂ©s Ă©s enyhĂ©n karamellizĂĄlt karakterƱ töltelĂ©kkel kĂ©szĂŒlt verziĂł, amely a tofuval egyĂŒtt tökĂ©letesen kiegyensĂșlyozott, vegetĂĄriĂĄnus Ă­zvilĂĄgot kĂ©pvisel. Ahogy a pĂłrĂ©hagyma karamellizĂĄlĂłdik a serpenyƑben, a konyhĂĄban terjengƑ illat azonnal Ă©tvĂĄgygerjesztƑ hangulatot kelt. Technikai tipp: a pĂłrĂ©hagyma sok nedvessĂ©get enged ki, ezĂ©rt cĂ©lszerƱ magas hƑfokon gyorsan pirĂ­tani, Ă­gy intenzĂ­vebb Ă­zƱ lesz a töltelĂ©k. Ez a recept kivĂĄlĂł vĂĄlasztĂĄs hĂ©tvĂ©gi ebĂ©dekhez, japĂĄn vacsoraestekhez, vagy akĂĄr kĂŒlönleges vendĂ©gvĂĄrĂł fogĂĄskĂ©nt is – biztos siker a gyoza-rajongĂłk körĂ©ben!

ElƑkĂ©szĂŒlet 30 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 45 perc
880 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 200 g PĂłrĂ©hagyma
⭕ 100 g Káposzta
⭕ 2 db Fokhagyma
⭕ 10 g GyömbĂ©r
⭕ 100 g Tofu
⭕ 2 ek. Szójaszósz
⭕ 1 ek. Szezámolaj
⭕ 24 db Gyoza tĂ©sztalap
⭕ 2 ek. Olaj a sĂŒtĂ©shez
⭕ 100 ml Víz

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció
    GluténGlutén
    SzĂłjaSzĂłja

    Elkészítési Lépések

    1

    A póréhagymåt alaposan mosd meg, majd vékony karikåkra vågd fel. A zöld részét is felhasznålhatod, ha zsenge. A kåposztåt reszeld le finomra.

    A pĂłrĂ©hagyma vastagabb zöld rĂ©szĂ©t hosszĂĄban vĂĄgd fĂ©lbe, hogy jobban megpuhuljon a fƑzĂ©s sorĂĄn.

    2

    Egy serpenyƑben forrĂłsĂ­ts szezĂĄmolajat, add hozzĂĄ az aprĂ­tott fokhagymĂĄt, gyömbĂ©rt Ă©s a pĂłrĂ©hagymĂĄt. PirĂ­tsd Ƒket 2-3 percig, mĂ­g a pĂłrĂ©hagyma kissĂ© megfonnyad.

    A fokhagymĂĄt csak az utolsĂł percben add hozzĂĄ, Ă­gy megƑrizheted az intenzĂ­v aromĂĄjĂĄt anĂ©lkĂŒl, hogy megĂ©gne.

    3

    Add a serpenyƑbe a reszelt kĂĄposztĂĄt Ă©s a villĂĄval összetört tofut is. PirĂ­tsd tovĂĄbbi 2 percig, majd locsold meg szĂłjaszĂłsszal, Ă©s keverd össze alaposan.

    A tofu felesleges nedvessĂ©gtartalmĂĄt konyhai papĂ­rtörlƑvel itasd fel elƑtte – Ă­gy nem ĂĄztatja el a töltelĂ©ket.

    4

    A gyoza tésztalap szélét vizezd be, majd tegyél egy teåskanålnyi tölteléket a közepére. Hajtsd félbe, és az ujjaddal csipkézd be a szélét, hogy jól zåródjon.

    A kĂ©sz, megtöltött gyozĂĄkat lisztezett tĂĄlcĂĄra tedd, Ă©s takard le nedves konyharuhĂĄval, hogy ne szĂĄradjanak ki fƑzĂ©s elƑtt.

    5

    Egy serpenyƑben forrĂłsĂ­ts olajat, majd tedd bele a gyozĂĄkat az aljukkal lefelĂ©. SĂŒsd Ƒket kb. 2 percig, amĂ­g az aljuk aranybarnĂĄra pirul.

    Ne mozgasd a gyozĂĄkat, amĂ­g sĂŒlnek – Ă­gy egyenletes kĂ©rget kapnak az aljukon.

    6

    Önts alĂĄ vizet, fedd le a serpenyƑt, Ă©s pĂĄrold 5 percig, amĂ­g a gƑz megpuhĂ­tja a tĂ©sztĂĄt. EzutĂĄn vedd le a fedƑt, Ă©s pirĂ­tsd mĂ©g 1 percig, hogy Ășjra ropogĂłs legyen az aljuk.

    Ha maradna kevĂ©s vĂ­z, vĂĄrd meg, mĂ­g teljesen elpĂĄrolog – ez biztosĂ­tja a tökĂ©letes textĂșrĂĄt.