A citromokat hámozd meg és vágd kisebb darabokra, majd tedd egy nagy lábasba.
A citromokat jól mosd meg, hogy eltávolítsd a szennyeződéseket, és a húsok édes-savanyú íze jobban ki tudjon jönni.
A fokhagymát és a gyömbért apróra vágd, és add hozzá a citromhoz.
A gyömbér friss íze feldobja a chutney-t, de ne tedd túl sokat, ha nem szeretnéd, hogy túl erőteljes legyen.
Add hozzá a cukrot, fehérborecetet, koriandert, fahéjat, chilipaprikát és sót. Keverd alaposan össze.
A fahéj és a koriander aromás fűszereket ad a chutney-nak, miközben a chili enyhe csípősséget biztosít.
Tedd fel a keveréket alacsony lángon főni, és főzd 30-40 percig, amíg a citrom megpuhul és a keverék sűrűsödni kezd.
Főzés közben figyelj arra, hogy ne égjen le. Ha túl sűrű lenne, adj hozzá egy kis vizet.
Amikor a chutney elérte a kívánt állagot, vedd le a tűzről, és hagyd kihűlni. Tárold üvegekben, és tedd a hűtőbe.
A chutney íze még jobban összeér, ha egy-két órát pihen a hűtőben.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.