Lemon Ramen tálalva citrommal és csirkével

Lemon Ramen (könnyű, citrusos stílus)

A Lemon Ramen egy viszonylag újító, de egyre népszerűbb fogás a ramen világában. Míg a tradicionális japán ramen sűrű, húsos alaplével készül, ez a verzió frissítő és könnyed alternatívát kínál – különösen a melegebb hónapokra. A citrusos alapötlet a japán yuzu ramen ihletéséből fakad, amelyben gyakran használnak savanykás gyümölcsöket az étel felfrissítésére. Ahogy a citrom karikák lassan aromát adnak a forró alaplének, a konyhát elárasztja a friss citrus és gyömbér illata, amely megnyugtató és élénkítő hatással bír. A Lemon Ramen tökéletes választás, ha valami könnyedet, mégis tartalmasat szeretnél enni. A csirkemell és tojás gazdagítja, miközben a citrom kiegyensúlyozott savasságot és vibráló frissességet visz az ételbe. Egy remek nyári fogás, amely ideális akár hétköznapi ebédre, akár baráti összejövetelekre is.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 30 perc
620 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
200 g Ramen tészta
1 db Citrom
150 g Csirkemell (szeletelt, főtt)
2 szál Zöldhagyma
2 db Tojás (lágyra főzött)
1 gerezd Fokhagyma
800 ml Csirkehúsleves alaplé
1 ek. Szójaszósz
5 g Gyömbér (friss, reszelt)
1 ek. Olívaolaj
1 csipet
1 csipet Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    Kezdésként főzd meg a tojásokat lágyra: tedd őket forrásban lévő vízbe, és főzd 6 percig. Ezután azonnal tedd hideg vízbe, hogy megállítsd a főzést, majd hámozd meg őket. TIPP: Ha nehezen hámozható, kicsit ütögesd meg, és hengergesd meg a felületen.

    Ha a tojásokat szobahőmérsékletűre melegíted főzés előtt, kevésbé valószínű, hogy megrepednek a forró vízben.

    2

    Egy közepes lábasban hevítsd fel az olívaolajat, majd párold meg benne az apróra vágott fokhagymát és reszelt gyömbért kb. 1 percig, amíg illatosak lesznek. Ez adja a leves citrusos meleg alapját.

    Vigyázz, hogy a fokhagyma ne égjen meg, mert keserű lesz. Alacsony lángon párold, amíg illatos nem lesz.

    3

    Add hozzá a csirkehúslevest és a szójaszószt, majd forrald fel. Ezt követően vágd félkarikákra a citrom felét, és facsard bele a másik felének levét a levesbe. Ízesítsd sóval és borssal. TIPP: A citromhéjat ne reszeld bele, hogy ne legyen keserű!

    A citromlé mennyiségét ízlés szerint állítsd be. Ha savanyúbban szereted, tegyél bele többet.

    4

    Közben egy másik edényben főzd meg a ramen tésztát a csomagolás szerint, majd szűrd le. TIPP: A frissen főtt tésztát azonnal öblítsd le meleg vízzel, hogy ne ragadjon össze.

    A tésztát ne főzd túl, mert szétesik a levesben. Kövesd a csomagoláson található utasításokat.

    5

    Add a főtt csirkemellet a leveshez, és főzd még 2-3 percig, hogy átmelegedjen. TIPP: Ne főzd túl sokáig, mert kiszáradhat!

    A csirkemellet szeletekre vágva könnyebben átmelegszik, és jobban is mutat a levesben.

    6

    Tálaláskor helyezd a ramen tésztát a tálak aljára, merd rá a forró levest a csirkével, majd helyezz a tetejére félbevágott tojást, citromkarikákat, és szórd meg finomra vágott zöldhagymával.

    Tálalás előtt melegítsd fel a tálakat, hogy a leves tovább maradjon meleg.