Lemongrass Chicken Gyoza szójaszószos tálalásban

Lemongrass Chicken Gyoza – ázsiai citromfűvel

A citromfű Ázsia trópusi régióinak kincse, amelynek friss citrusos aromája tökéletesen illik a csirkehús mellé. A gyoza tradicionális japán étel, amit most az illatos citromfűvel ötvözve igazi fúziós fogássá válik. Ahogy a citromfű és gyömbér illata keveredik a serpenyőből felszálló párával, azonnal egy távoli, egzotikus világba repít. A kívül ropogós, belül szaftos tésztabatyuk minden falata frissítő és harmonikus. A sikeres Lemongrass Gyoza titka a citromfű finomra vágása és a töltelék egyenletes keverése. Ne használd a citromfű felső rostos részét, mert az rágós lehet. Ez a recept tökéletes egy különleges hétvégi vacsorára vagy ázsiai ihletésű baráti összejövetelre.

Előkészület 25 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 40 perc
710 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
20 db Gyoza tészta
300 g Darált csirkehús
150 g Apróra vágott kínai kel
50 g Reszelt sárgarépa
2 db Újhagyma
2 gerezd Fokhagyma
10 g Friss gyömbér
10 g Friss citromfű
1 ek. Szójaszósz
1 ek. Szezámolaj
2 ek. Napraforgóolaj
100 ml Víz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    Készítsd elő az összetevőket: aprítsd fel a kínai kelt, újhagymát, citromfüvet, fokhagymát, reszeld le a sárgarépát és a gyömbért. Tipp: a citromfű kemény rostjai miatt csak a puhább, alsó részét használd, és nagyon finomra vágd.

    A citromfű külső, keményebb rétegeit távolítsd el, mielőtt felaprítod.

    2

    Egy tálban keverd össze a darált csirkehúst a zöldségekkel, gyömbérrel, fokhagymával, citromfűvel, szójaszósszal és szezámolajjal. Keverd alaposan, de ne nyomd túl erősen, hogy a töltelék ne váljon pépessé. Tipp: ha időd engedi, hagyd állni 10 percet, hogy az ízek összeérjenek.

    A tölteléket kóstold meg, és ha szükséges, adj hozzá még szójaszószt vagy szezámolajat.

    3

    Helyezz egy gyoza tésztát a kezedbe, tegyél rá egy teáskanálnyi tölteléket. Nedvesítsd be a tészta szélét vízzel, majd hajtsd félbe és csípj rá 3-4 kis redőt. Zárd le alaposan. Tipp: a redőzésnél kezdd középen, és haladj két oldalra egyenletesen.

    Ha a tészta száraz, nehezebben tapad. A vizet ecsettel vidd fel, hogy ne áztasd el a tésztát.

    4

    Egy serpenyőben hevíts fel 2 evőkanál napraforgóolajat, majd helyezd bele a gyozákat lapos oldalukkal lefelé. Pirítsd 2-3 percig, míg szép aranybarnák nem lesznek. Tipp: közben ne mozgasd őket, mert így lesz szép kéreg rajtuk.

    Az olaj elég forró legyen, de ne égesd meg. Ha túl gyorsan barnulnak, vedd lejjebb a hőfokot.

    5

    Önts 100 ml vizet a serpenyőbe, fedd le, és párold 6-7 percig, hogy a tészta megpuhuljon, a töltelék átfőjön. Tipp: ügyelj rá, hogy ne maradjon sok víz a végén, különben nem lesz ropogós az aljuk.

    A víz mennyisége a serpenyő méretétől és a gyozák számától is függ. Figyeld, hogy a tészta megpuhuljon, de a víz elpárologjon.

    6

    Vedd le a fedőt, és pirítsd további 1 percig, hogy újra ropogós kéreg képződjön az aljukon. Tipp: ha roppanósabb tésztát szeretnél, pirítsd még 30 másodpercig lefedés nélkül.

    Vigyázz, hogy ne égesd meg a gyozákat, ha túl sokáig pirítod.

    7

    Tálald azonnal szójaszósszal vagy friss lime-mal ízesített mártogatóssal. Tipp: a citromfüves ízt kiemelheted néhány csepp lime-lével a mártásban.

    A mártogatóhoz adhatsz egy kevés reszelt gyömbért vagy apróra vágott chilit is.