SzitĂĄld ĂĄt a bĂșzalisztet egy nagy tĂĄlba, keverd hozzĂĄ a sĂłt. Ăsd bele a tojĂĄst, majd fokozatosan add hozzĂĄ a vizet, miközben kevered. Ha a tĂ©szta összeĂĄllt, tedd lisztezett felĂŒletre, Ă©s gyĂșrd simĂĄvĂĄ, rugalmas ĂĄllagĂșra kb. 8â10 perc alatt. TIPP: A jĂłl gyĂșrt tĂ©szta nem ragad a kĂ©zhez, de puha marad.
A tĂ©szta rugalmassĂĄgĂĄt Ășgy ellenĆrizheted, hogy ujjaddal benyomod. Ha lassan nyeri vissza az eredeti formĂĄjĂĄt, akkor jĂł.
Fedd le a tĂ©sztĂĄt egy konyharuhĂĄval, Ă©s hagyd pihenni 30 percig. Ez idĆ alatt a tĂ©szta könnyebben nyĂșjthatĂłvĂĄ vĂĄlik, Ă©s nem zsugorodik vissza formĂĄzĂĄskor.
A pihentetés alatt a tészta ne szåradjon ki, ezért takard le nedves konyharuhåval.
AprĂtsd fel a hagymĂĄt Ă©s a gombĂĄt. Egy serpenyĆben hevĂtsd fel az olajat, Ă©s pĂĄrold ĂŒvegesre a hagymĂĄt. Add hozzĂĄ a gombĂĄt, sĂłzd, borsozd, Ă©s pirĂtsd le közepes lĂĄngon, amĂg a nedvessĂ©g elpĂĄrolog Ă©s az Ăzek összeĂ©rnek. HƱtsd le a töltelĂ©ket. TIPP: Ha tĂșl sok levet enged, szƱrd le, hogy ne ĂĄztassa el a tĂ©sztĂĄt.
A gomba ĂzĂ©t fokozhatod egy kevĂ©s szĂĄrĂtott vargĂĄnyĂĄval vagy gombakrĂ©mmel.
NyĂșjtsd ki a pihentetett tĂ©sztĂĄt 2 mm vastagsĂĄgĂșra. Egy pohĂĄrral szaggass belĆle köröket, Ă©s mindegyik közepĂ©re helyezz egy teĂĄskanĂĄlnyi gombĂĄs töltelĂ©ket.
A maradĂ©k tĂ©sztĂĄt gyĂșrd össze Ășjra Ă©s nyĂșjtsd ki. Ezzel elkerĂŒlheted a pazarlĂĄst.
Hajtsd fĂ©lbe a tĂ©sztĂĄt, Ă©s nyomd össze a szĂ©leit ujjbeggyel vagy villĂĄval. TIPP: NedvesĂtsd meg a tĂ©szta szĂ©lĂ©t, Ăgy biztosan nem nyĂlik szĂ©t fĆzĂ©s közben.
A nedvesĂtĂ©shez hasznĂĄlhatsz vizet vagy egy kevĂ©s felvert tojĂĄst.
Forralj bĆ vizet, sĂłzd meg enyhĂ©n, majd fĆzd a pierogikat adagokban 3â4 percig, amĂg feljönnek a vĂz tetejĂ©re. EzutĂĄn mĂ©g 1â2 percig fĆzd, majd szƱrd le.
Ha nem fogyasztod el azonnal, a megfĆtt pierogikat olajjal vĂ©konyan megkenve tedd egymĂĄs mellĂ© egy tĂĄlcĂĄra, Ă©s fagyaszd le. KĂ©sĆbb Ăgy könnyen kiolvaszthatod Ă©s megsĂŒtheted Ćket.
TĂĄlald tejföllel Ă©s opcionĂĄlisan pirĂtott hagymĂĄval. TIPP: A fĆtt pierogikat kevĂ©s olajon aranybarnĂĄra is pirĂthatod, hogy ropogĂłsabb textĂșrĂĄt kapjanak.
A tejföl helyett kĂnĂĄlhatsz mellĂ© pirĂtott baconkockĂĄkat vagy friss petrezselyemmel megszĂłrt barna vajat is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.