SzitĂĄld ĂĄt a bĂșzalisztet egy nagy tĂĄlba, add hozzĂĄ a sĂłt, majd ĂŒsd bele a tojĂĄst. Fokozatosan öntsd hozzĂĄ a vizet, miközben kevered. Amikor a tĂ©szta összeĂĄll, tedd lisztezett felĂŒletre, Ă©s gyĂșrd simĂĄra, kb. 8â10 percig. TIPP: A jĂłl gyĂșrt tĂ©szta nem ragad Ă©s rugalmas, de nem szĂĄraz.
Ha a tĂ©szta nagyon ragad, adj hozzĂĄ egy kevĂ©s lisztet. Ha tĂșl szĂĄraz, csepegtess hozzĂĄ egy kis vizet.
Fedd le a tĂ©sztĂĄt egy tiszta konyharuhĂĄval, Ă©s hagyd pihenni szobahĆmĂ©rsĂ©kleten 30 percig. Ez segĂt abban, hogy könnyen formĂĄzhatĂłvĂĄ vĂĄljon.
A pihentetĂ©s alatt a tĂ©szta könnyebben kezelhetĆvĂ© vĂĄlik, Ă©s nem fog visszahĂșzĂłdni nyĂșjtĂĄskor.
A sonkĂĄt darabold aprĂłra vagy darĂĄld le. A hagymĂĄt szintĂ©n aprĂtsd fel, majd egy serpenyĆben olajon pĂĄrold ĂŒvegesre. Add hozzĂĄ a sonkĂĄt, Ă©s pĂĄr percig pirĂtsd egyĂŒtt. HƱtsd le, majd dolgozd össze. TIPP: Ha szĂĄraz a töltelĂ©k, adj hozzĂĄ kevĂ©s tejfölt, hogy krĂ©mesebb legyen.
A sonka helyett hasznĂĄlhatsz fĆtt, fĂŒstölt hĂșst is. A lĂ©nyeg, hogy ne legyen tĂșl sĂłs.
A pihentetett tĂ©sztĂĄt nyĂșjtsd ki kb. 2 mm vastagsĂĄgĂșra, majd egy pohĂĄr segĂtsĂ©gĂ©vel szaggass belĆle köröket. Minden kör közepĂ©re tegyĂ©l egy kanĂĄlnyi sonkĂĄs töltelĂ©ket.
A köröket szaggatĂĄs utĂĄn takard le fĂłliĂĄval, hogy ne szĂĄradjanak ki, amĂg megtöltöd Ćket.
Hajtsd fĂ©lbe a köröket, Ă©s a szĂ©leket jĂłl nyomd össze ujjal vagy villĂĄval. TIPP: A biztonsĂĄgos zĂĄrĂĄshoz nedvesĂtsd meg enyhĂ©n a tĂ©szta szĂ©lĂ©t.
Ha a töltelĂ©k tĂșl sok, nehezen zĂĄrĂłdik a tĂ©szta. Ebben az esetben vegyĂ©l ki egy keveset a töltelĂ©kbĆl.
Forralj fel bĆ vizet, sĂłzd meg, majd fĆzd ki a pierogikat adagokban. Amikor feljönnek a vĂz tetejĂ©re, fĆzd mĂ©g 1â2 percig, majd szƱrd le.
A fĆzĆvĂzbe tehetsz egy kevĂ©s olajat, Ăgy a pierogik kevĂ©sbĂ© fognak összeragadni.
TĂĄlald frissen, tejföllel Ă©s pirĂtott hagymĂĄval. TIPP: A fĆtt pierogikat serpenyĆben kevĂ©s olajon meg is pirĂthatod, ha ropogĂłsabb ĂĄllagot szeretnĂ©l.
A pirĂtott pierogik mellĂ© kĂnĂĄlhatsz savanyĂș kĂĄposztĂĄt is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.