Szitáld a lisztet egy közepes méretű tálba, majd adj hozzá egy csipet sót és cukrot.
A liszt szitálása segít elkerülni a csomósodást és könnyebbé teszi a tésztát.
Üsd bele a tojásokat a liszt közepébe, és kezd el keverni egy habverővel vagy villával.
Kezdd lassan a keverést a közepén, majd fokozatosan dolgozd bele a lisztet a szélekről, hogy elkerüld a csomók kialakulását.
Fokozatosan öntsd hozzá a tejet és a vizet, miközben folyamatosan kevered, hogy csomómentes, híg tésztát kapj.
A tej és a víz aránya befolyásolja a lettu vastagságát. Ha vékonyabb lettu-t szeretnél, adj hozzá több vizet.
Olvaszd meg a vajat, majd keverd hozzá a tésztához. Hagyd pihenni 15 percig, hogy a liszt teljesen felszívja a folyadékot.
A vaj lágyabbá és ízletesebbé teszi a lettu-t. A pihentetés segít a tésztának összeérni és a lisztnek megduzzadni.
Melegíts fel egy tapadásmentes serpenyőt közepes lángon, és kenj meg egy kevés vajjal.
A serpenyő legyen elég forró, mielőtt a tésztát beleöntöd, de ne túl forró, különben a lettu megég.
Önts egy kis adag tésztát a serpenyőbe, és körkörös mozdulatokkal oszlasd el vékonyan a serpenyő teljes felületén.
A tészta mennyisége határozza meg a lettu vastagságát. Minél kevesebb tésztát öntesz a serpenyőbe, annál vékonyabb lesz a lettu.
Süsd a lettu-t körülbelül 1 percig, majd egy spatulával fordítsd meg, és süsd még 30 másodpercig a másik oldalán is.
Akkor fordítsd meg a lettu-t, amikor a szélei elkezdenek elválni a serpenyőtől és a teteje már nem folyós.
Ismételd meg a folyamatot, amíg az összes tésztát megsütöd, és közben szükség szerint vajazd a serpenyőt.
A kész lettu-t egymásra helyezve tartsd melegen.
Tálald a lettu-t lekvárral, friss gyümölcsökkel vagy tejszínhabbal, ízlés szerint.
A lettu-t sósan is tálalhatod, például sajttal vagy sonkával.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.