Gombás Miyeokguk, gazdag és ízletes koreai leves gombával és tengeri moszattal.

Gombás Miyeokguk

A miyeokguk, vagyis a koreai tengeri moszatos leves, hagyományosan a születésnapi ünneplések része. Azonban, a gombás változat egy egészséges, tápláló étel, amely gazdag tápanyagokban és finom, friss ízekben. A miyeokguk története évezredekre nyúlik vissza, és az idők folyamán számos változaton ment keresztül. A gombás verzió különösen népszerű a vegetáriánusok és a vegánok körében.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
180 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
50 g Miyeok (tengeri moszat)
150 g Gomba (pl. shiitake)
800 ml Húsleves alaplé
2 ek. Szójaszósz
1 ek. Szezámmagolaj
2 gerezd Fokhagyma
1 csipet
1 csipet Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A miyeokot áztassuk 15-20 percig vízben, majd alaposan leöblítjük.

    Ne hagyjuk túl sokáig ázni a miyeokot, mert akkor túl puhává válik. Ne dobjuk el a vizet, ha sósabb ízt szeretnénk.

    2

    A gombákat vékony szeletekre vágjuk. Ha shiitake gombát használunk, távolítsuk el a kemény szárát.

    Más típusú gomba is használható, például champignon vagy enoki gomba, de shiitake a legideálisabb.

    3

    A szezámmagolajat egy nagy lábasban felmelegítjük, majd hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát. Pirítjuk, amíg illatos lesz.

    Ügyeljünk, hogy a fokhagyma ne égjen meg, mert keserű lesz. Csak finoman pirítsuk.

    4

    Hozzáadjuk a gombát, és egy-két percig pirítjuk, amíg megpuhul.

    Ha a gomba túl sok levet ereszt, párolhatjuk is, de a pirítás segít kiemelni az ízét.

    5

    Ezután hozzáadjuk a miyeokot, és felöntjük a húsleves alaplével. Sóval, borssal és szójaszószsal ízesítjük, majd felforraljuk.

    A leves sűrűségét ízlés szerint szabályozhatjuk, ha több vagy kevesebb alaplevet adunk hozzá.

    6

    Miután felforrt, alacsony lángon még 15-20 percig főzzük, hogy az ízek jól összeérjenek.

    Minél tovább főzzük, annál gazdagabb lesz az íze, de ne főzzük túl, hogy a miyeok ne essen szét.