A miyeokot áztassuk 15-20 percig vízben, majd alaposan leöblítjük.
Ne hagyjuk túl sokáig ázni a miyeokot, mert akkor túl puhává válik. Ne dobjuk el a vizet, ha sósabb ízt szeretnénk.
A gombákat vékony szeletekre vágjuk. Ha shiitake gombát használunk, távolítsuk el a kemény szárát.
Más típusú gomba is használható, például champignon vagy enoki gomba, de shiitake a legideálisabb.
A szezámmagolajat egy nagy lábasban felmelegítjük, majd hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát. Pirítjuk, amíg illatos lesz.
Ügyeljünk, hogy a fokhagyma ne égjen meg, mert keserű lesz. Csak finoman pirítsuk.
Hozzáadjuk a gombát, és egy-két percig pirítjuk, amíg megpuhul.
Ha a gomba túl sok levet ereszt, párolhatjuk is, de a pirítás segít kiemelni az ízét.
Ezután hozzáadjuk a miyeokot, és felöntjük a húsleves alaplével. Sóval, borssal és szójaszószsal ízesítjük, majd felforraljuk.
A leves sűrűségét ízlés szerint szabályozhatjuk, ha több vagy kevesebb alaplevet adunk hozzá.
Miután felforrt, alacsony lángon még 15-20 percig főzzük, hogy az ízek jól összeérjenek.
Minél tovább főzzük, annál gazdagabb lesz az íze, de ne főzzük túl, hogy a miyeok ne essen szét.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.