Áztasd be a zselatinlapokat hideg vízbe, és hagyd állni 5 percig, amíg megpuhulnak.
Fontos, hogy hideg vizet használj, mert a meleg vízben a zselatin összeragad.
Egy lábasban keverd össze a tejszínt, a tejet, a cukrot és a vaníliarúd kikapart magjait. Melegítsd alacsony hőfokon, amíg a cukor teljesen feloldódik, de ne forrald fel.
Alacsony lángon melegítsd, hogy a tejszín ne égjen le és a vanília íze jobban kioldódjon. A vaníliarudat is beledobhatod a keverékbe, majd a végén vedd ki.
Nyomkodd ki a beáztatott zselatinlapokat, majd add a meleg tejszínes keverékhez, és keverd addig, amíg teljesen feloldódik.
A zselatint alaposan nyomkodd ki, hogy ne maradjon benne felesleges víz, mert az befolyásolhatja a panna cotta állagát. Győződj meg róla, hogy a tejszínes keverék elég meleg ahhoz, hogy a zselatin teljesen feloldódjon, de ne forrjon.
Hagyd kissé hűlni, majd keverd hozzá a licsi pürét, hogy megőrizze a gyümölcs frissességét.
Ha a tejszínes keverék túl forró, a licsi püré elveszítheti az ízét és a frissességét. Érdemes a pürét egy külön tálban előmelegíteni, mielőtt a tejszínes keverékhez adod.
Szűrd át a keveréket egy finom szűrőn, hogy eltávolítsd az esetleges vaníliadarabokat, majd öntsd kis formákba vagy poharakba.
A szűrés biztosítja, hogy a panna cotta krémes és sima legyen. A poharakat érdemes előhűteni, hogy gyorsabban dermedjen meg a desszert.
Hagyd szobahőmérsékleten kihűlni, majd tedd hűtőbe legalább 4 órára, hogy teljesen megdermedjen.
A szobahőmérsékleten való hűtés segít elkerülni a hirtelen hőmérsékletváltozást, ami a panna cotta állagának romlásához vezethet. A 4 óra minimális idő, de a legjobb, ha egy éjszakán át a hűtőben hagyod.
Tálalás előtt díszítsd friss licsivel és ízlés szerint egy kevés licsisziruppal az extra ízért.
A tálalás előtti díszítés fokozza az élményt. A licsiszirup helyett használhatsz más gyümölcsszirupot is, vagy akár egy kevés mézet.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.