Licsis panna cotta tálalva

Licsis panna cotta

A panna cotta az olasz Piemont régióból származik, és az évek során számos ízesítéssel készült változata született. A licsis panna cotta egy friss, egzotikus verzió, amely tökéletesen ötvözi a krémes textúrát és a licsi természetes, virágos édességét. Képzeld el, ahogy a selymes panna cotta egy falat után szétolvad a szádban, miközben a licsi frissessége és természetes gyümölcsös íze tökéletes egyensúlyt alkot. A tökéletes panna cotta titka a kiváló minőségű tejszín és a megfelelő hőmérsékleten történő elkészítés. Próbáld ki ezt a változatot friss licsivel vagy egy kevés licsisziruppal díszítve, hogy még különlegesebb legyen!

Előkészület 15 perc
Elkészítés 5 perc
Teljes 20 perc
420 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
400 ml Tejszín
100 ml Tej
80 g Cukor
1 db Vaníliarúd
3 db Zselatinlap
150 g Licsi püré
50 g Friss licsi

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Áztasd be a zselatinlapokat hideg vízbe, és hagyd állni 5 percig, amíg megpuhulnak.

    Fontos, hogy hideg vizet használj, mert a meleg vízben a zselatin összeragad.

    2

    Egy lábasban keverd össze a tejszínt, a tejet, a cukrot és a vaníliarúd kikapart magjait. Melegítsd alacsony hőfokon, amíg a cukor teljesen feloldódik, de ne forrald fel.

    Alacsony lángon melegítsd, hogy a tejszín ne égjen le és a vanília íze jobban kioldódjon. A vaníliarudat is beledobhatod a keverékbe, majd a végén vedd ki.

    3

    Nyomkodd ki a beáztatott zselatinlapokat, majd add a meleg tejszínes keverékhez, és keverd addig, amíg teljesen feloldódik.

    A zselatint alaposan nyomkodd ki, hogy ne maradjon benne felesleges víz, mert az befolyásolhatja a panna cotta állagát. Győződj meg róla, hogy a tejszínes keverék elég meleg ahhoz, hogy a zselatin teljesen feloldódjon, de ne forrjon.

    4

    Hagyd kissé hűlni, majd keverd hozzá a licsi pürét, hogy megőrizze a gyümölcs frissességét.

    Ha a tejszínes keverék túl forró, a licsi püré elveszítheti az ízét és a frissességét. Érdemes a pürét egy külön tálban előmelegíteni, mielőtt a tejszínes keverékhez adod.

    5

    Szűrd át a keveréket egy finom szűrőn, hogy eltávolítsd az esetleges vaníliadarabokat, majd öntsd kis formákba vagy poharakba.

    A szűrés biztosítja, hogy a panna cotta krémes és sima legyen. A poharakat érdemes előhűteni, hogy gyorsabban dermedjen meg a desszert.

    6

    Hagyd szobahőmérsékleten kihűlni, majd tedd hűtőbe legalább 4 órára, hogy teljesen megdermedjen.

    A szobahőmérsékleten való hűtés segít elkerülni a hirtelen hőmérsékletváltozást, ami a panna cotta állagának romlásához vezethet. A 4 óra minimális idő, de a legjobb, ha egy éjszakán át a hűtőben hagyod.

    7

    Tálalás előtt díszítsd friss licsivel és ízlés szerint egy kevés licsisziruppal az extra ízért.

    A tálalás előtti díszítés fokozza az élményt. A licsiszirup helyett használhatsz más gyümölcsszirupot is, vagy akár egy kevés mézet.