Lihapiirakka csirkehússal, finom pástétom csirkehúsos töltelékkel

Lihapiirakka csirkehússal

A Lihapiirakka egy hagyományos finn étel, amelyet a helyi konyhában gyakran készítenek húsos töltelékkel. A csirkehússal töltött változata különösen népszerű, mivel a csirkehús íze könnyed, de gazdag, és jól illik a puha tésztához. A tészta kívül ropogós, belül pedig szaftos, így minden falat élvezet. A Lihapiirakka könnyen elkészíthető étel, amely tökéletes egy családi vacsorához vagy egy hétvégi étkezéshez.

Előkészület 30 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 50 perc
650 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Csirkehús
500 g Fehér liszt
200 ml Tej
25 g Friss élesztő
2 gerezd Fokhagyma
1 db Hagyma
1 db Tojás
1 tk.
0.5 tk. Bors
0.5 tk. Pirospaprika
500 ml Olaj a sütéshez

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A csirkehúst vágd apró kockákra, majd egy serpenyőben pirítsd meg egy kis olajjal, amíg a hús kifehéredik.

    A csirkehús gyorsan megpirul, így folyamatosan keverd, hogy egyenletesen sülhessen.

    2

    A fokhagymát és a hagymát apróra vágd, majd add a csirkéhez. Párold őket együtt, amíg a hagyma üveges nem lesz.

    A hagyma gyorsan megpuhul, így ne hagyd túl sokáig a tűzön, hogy ne égjen meg.

    3

    Add hozzá a pirospaprikát, sót és borsot, majd keverd jól össze a tölteléket. Főzd további 5-10 percig, hogy az ízek összeérjenek.

    A pirospaprika gazdag ízt ad a tölteléknek, és szép színt is biztosít.

    4

    A lisztet tedd egy tálba, majd adj hozzá egy csipet sót és az élesztőt. Melegítsd fel a tejet, és add hozzá az élesztős liszthez. Keverd össze, és gyúrd rugalmas tésztává.

    A tésztát alaposan gyúrd át, hogy sima és könnyen kezelhető legyen.

    5

    A kész tésztát hagyd pihenni meleg helyen 30 percig, amíg megkel.

    A tészta pihenése alatt biztosítod, hogy puha és könnyű legyen.

    6

    Miután a tészta megkelt, oszd kisebb darabokra, és nyújtsd ki őket kör alakúra. A közepére tedd a csirkehúsos tölteléket.

    Ne tegyél túl sok tölteléket a tésztába, hogy ne szivárogjon ki sütés közben.

    7

    A tészta széleit hajtsd össze, és nyomd le, hogy jól záródjon. Formázd kis pástétommá.

    A szélek jól összenyomása segít abban, hogy a töltelék ne szivárogjon ki sütés közben.

    8

    A pastykákat forró olajban süsd ki, amíg aranybarnák nem lesznek. Ez körülbelül 4-5 percet vesz igénybe mindkét oldalon.

    A megfelelő olajhőmérséklet elengedhetetlen, hogy a pasty ne legyen túl olajos vagy éppen túl sült.

    9

    Miután megsültek, szedd ki őket papírtörlőre, hogy a felesleges olaj felszívódjon, majd tálald melegen.

    A friss, forró pasty a legfinomabb, és a papírtörlő segít megőrizni a ropogós állagot.