Lihapiirakka csirkehĂșssal, finom pĂĄstĂ©tom csirkehĂșsos töltelĂ©kkel

Lihapiirakka csirkehĂșssal

A Lihapiirakka egy hagyomĂĄnyos finn Ă©tel, amelyet a helyi konyhĂĄban gyakran kĂ©szĂ­tenek hĂșsos töltelĂ©kkel. A csirkehĂșssal töltött vĂĄltozata kĂŒlönösen nĂ©pszerƱ, mivel a csirkehĂșs Ă­ze könnyed, de gazdag, Ă©s jĂłl illik a puha tĂ©sztĂĄhoz. A tĂ©szta kĂ­vĂŒl ropogĂłs, belĂŒl pedig szaftos, Ă­gy minden falat Ă©lvezet. A Lihapiirakka könnyen elkĂ©szĂ­thetƑ Ă©tel, amely tökĂ©letes egy csalĂĄdi vacsorĂĄhoz vagy egy hĂ©tvĂ©gi Ă©tkezĂ©shez.

ElƑkĂ©szĂŒlet 30 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 50 perc
650 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 300 g CsirkehĂșs
⭕ 500 g FehĂ©r liszt
⭕ 200 ml Tej
⭕ 25 g Friss Ă©lesztƑ
⭕ 2 gerezd Fokhagyma
⭕ 1 db Hagyma
⭕ 1 db Tojás
⭕ 1 tk. Só
⭕ 0.5 tk. Bors
⭕ 0.5 tk. Pirospaprika
⭕ 500 ml Olaj a sĂŒtĂ©shez

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A csirkehĂșst vĂĄgd aprĂł kockĂĄkra, majd egy serpenyƑben pirĂ­tsd meg egy kis olajjal, amĂ­g a hĂșs kifehĂ©redik.

    A csirkehĂșs gyorsan megpirul, Ă­gy folyamatosan keverd, hogy egyenletesen sĂŒlhessen.

    2

    A fokhagymĂĄt Ă©s a hagymĂĄt aprĂłra vĂĄgd, majd add a csirkĂ©hez. PĂĄrold Ƒket egyĂŒtt, amĂ­g a hagyma ĂŒveges nem lesz.

    A hagyma gyorsan megpuhul, Ă­gy ne hagyd tĂșl sokĂĄig a tƱzön, hogy ne Ă©gjen meg.

    3

    Add hozzĂĄ a pirospaprikĂĄt, sĂłt Ă©s borsot, majd keverd jĂłl össze a töltelĂ©ket. FƑzd tovĂĄbbi 5-10 percig, hogy az Ă­zek összeĂ©rjenek.

    A pirospaprika gazdag ízt ad a tölteléknek, és szép színt is biztosít.

    4

    A lisztet tedd egy tĂĄlba, majd adj hozzĂĄ egy csipet sĂłt Ă©s az Ă©lesztƑt. MelegĂ­tsd fel a tejet, Ă©s add hozzĂĄ az Ă©lesztƑs liszthez. Keverd össze, Ă©s gyĂșrd rugalmas tĂ©sztĂĄvĂĄ.

    A tĂ©sztĂĄt alaposan gyĂșrd ĂĄt, hogy sima Ă©s könnyen kezelhetƑ legyen.

    5

    A kész tésztåt hagyd pihenni meleg helyen 30 percig, amíg megkel.

    A tészta pihenése alatt biztosítod, hogy puha és könnyƱ legyen.

    6

    MiutĂĄn a tĂ©szta megkelt, oszd kisebb darabokra, Ă©s nyĂșjtsd ki Ƒket kör alakĂșra. A közepĂ©re tedd a csirkehĂșsos töltelĂ©ket.

    Ne tegyĂ©l tĂșl sok töltelĂ©ket a tĂ©sztĂĄba, hogy ne szivĂĄrogjon ki sĂŒtĂ©s közben.

    7

    A tészta széleit hajtsd össze, és nyomd le, hogy jól zåródjon. Formåzd kis påstétommå.

    A szĂ©lek jĂłl összenyomĂĄsa segĂ­t abban, hogy a töltelĂ©k ne szivĂĄrogjon ki sĂŒtĂ©s közben.

    8

    A pastykĂĄkat forrĂł olajban sĂŒsd ki, amĂ­g aranybarnĂĄk nem lesznek. Ez körĂŒlbelĂŒl 4-5 percet vesz igĂ©nybe mindkĂ©t oldalon.

    A megfelelƑ olajhƑmĂ©rsĂ©klet elengedhetetlen, hogy a pasty ne legyen tĂșl olajos vagy Ă©ppen tĂșl sĂŒlt.

    9

    MiutĂĄn megsĂŒltek, szedd ki Ƒket papĂ­rtörlƑre, hogy a felesleges olaj felszĂ­vĂłdjon, majd tĂĄlald melegen.

    A friss, forrĂł pasty a legfinomabb, Ă©s a papĂ­rtörlƑ segĂ­t megƑrizni a ropogĂłs ĂĄllagot.