Langyosítsd meg a növényi tejet, keverd el benne az élesztőt és a cukrot. Hagyd pihenni kb. 10 percet, míg habos lesz. Közben mérd ki a gluténmentes lisztet és a sót, majd olvaszd fel a margarint.
A gluténmentes liszt másként viselkedik, mint a búzaliszt – használj kifejezetten kelt tésztához ajánlott lisztkeveréket.
A lisztet keverd össze a sóval, majd add hozzá a felfuttatott élesztőt és a margarint. Gyúrd össze, amíg egy rugalmasabb, de kicsit lágyabb tésztát kapsz. Keleszd letakarva 1 órán át.
A gluténmentes tészta nem lesz olyan rugalmas, mint a hagyományos – ne aggódj, ez természetes.
A finomra vágott vöröshagymát pirítsd meg egy kevés olajon, majd add hozzá a darált húst. Sózd, borsozd, és pirítsd készre. Ez lesz a tölteléked.
A hagyma karamellizálása mélyebb ízt ad a tölteléknek – ne siesd el ezt a lépést.
A megkelt tésztát oszd nyolc részre, majd enyhén lisztezett felületen formázz ovális korongokat. Kanalazz a közepükre tölteléket, hajtsd félbe, és óvatosan nyomd le a széleket.
A tészta ragacsos lehet – használj nedves kézt vagy sütőpapírt, hogy könnyebben dolgozhass vele.
Hevítsd fel az olajat 170°C-ra, majd süsd ki a batyukat oldalanként 2-3 perc alatt aranybarnára. Papírtörlőn csepegtesd le a felesleges olajat.
Mindig ellenőrizd az olaj hőmérsékletét – így elkerülheted a túlzott olajfelszívódást vagy megégést.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.