Langyosítsd meg a tejet, majd keverd el benne az élesztőt és a cukrot. Hagyd állni 10 percig, amíg felfut. Közben mérd ki a lisztet és a sót, valamint olvaszd fel a vajat.
Az élesztős tej ne legyen forró, különben az élesztő nem fog működni – csak langyos legyen.
Keverd össze a lisztet, sót, élesztős tejet és az olvasztott vajat. Gyúrd össze sima, rugalmas tésztává, majd takard le, és keleszd meleg helyen 1 órán át.
A jól kidolgozott tészta nem ragad, és rugalmas tapintású – ha kell, adj hozzá kevés lisztet gyúrás közben.
A vöröshagymát aprítsd fel, majd egy kevés olajon dinszteld meg. Add hozzá a darált marhahúst, sózd, borsozd, és pirítsd meg, míg teljesen átsül.
A hagymát lassan dinszteld, hogy édes, karamellizált ízt adjon a tölteléknek.
A megkelt tésztát oszd nyolc részre. Nyújtsd oválisra, kanalazz bele tölteléket, hajtsd félbe, és jól nyomd össze a széleket.
A szélét ujjbeggyel nedvesítsd be, hogy biztosan összeragadjon sütés közben.
Hevítsd fel az olajat 170°C-ra, majd süsd ki a tésztákat oldalanként 2-3 perc alatt aranybarnára. Papírtörlőn csepegtesd le.
Ne süsd túl egyszerre sok darabot – a hőmérséklet visszaeshet, és a tészta megszívja magát zsírral.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.