Langyosítsd meg a tejet, majd keverd el benne az élesztőt és a cukrot. Hagyd felfutni kb. 10 perc alatt. Mérd ki a lisztet, sót, és olvaszd fel a vajat.
Az élesztő akkor fut fel jól, ha a tej langyos – ne legyen túl forró vagy hideg.
A lisztet keverd el a sóval, add hozzá az élesztős tejet és az olvasztott vajat. Gyúrd sima tésztává, majd takard le, és keleszd 1 órán át meleg helyen.
A jól megkelt tészta duplájára nő és levegős tapintású – ne ugord át a kelesztést!
A finomra vágott vöröshagymát pirítsd meg kevés olajon, add hozzá a darált húst, fűszerezd sóval, borssal, és pirítsd készre. Végül keverd bele a ketchupot.
A ketchupot a legvégén add hozzá, hogy ne karamellizálódjon meg túlságosan és ne veszítse el az ízét.
A megkelt tésztát oszd 8 egyenlő részre. Nyújtsd oválisra, tegyél bele tölteléket, hajtsd félbe, és nyomd le jól a széleket.
A tészta széleit enyhén vizezd be ujjbeggyel, így biztosan záródnak és nem nyílnak ki sütés közben.
Hevítsd fel az olajat kb. 170°C-ra, majd süsd oldalanként 2-3 perc alatt aranybarnára. Papírtörlőn csepegtesd le.
A megfelelő olajhőmérséklet elengedhetetlen – túl hideg olajban zsíros lesz, túl forróban megég.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.